Wiem poczytałem o nim tutaj na forum. :) Z frontowcem jest ten problem że nie wiadomo kiedy znów będą mieli coś na składzie. A jak będą mieli to w przeciągu tygodnia ktoś wykupi. A czy mógł byś podać kwotę jaką trzeba dysponować aby Sergei mógł sprowadzić hełm?Sergiei mi załatwił,polecam sprzedawcę,git majonez wszystko
A kopie u Owcy poniżej,tez majonez
Opcją awaryjną dla mnie będzie właśnie tacgear.Temat o tacgear: http://rusmil.net/forum/discussion/2644/1/repliki-wspolczesnych-helmow-rosyjskich-tacgearru-helmetreplicasnet/
Ostatnio mieli problemy z celnikami i musieli załatwiać jakieś sprawy papierkowe, z tego powodu ostatnie ich dostawy były opóźnione.
Fakt 600 USD to będzie ponad 1800zł na dzisiejszy kurs dolara. Ale z tego co widziałem są jeszcze "repliki" (przykład z Frontowca). W jakim stanie chce hełm? Zdatny do użytku, nie pęknięta szybka itd. Rysy jakoś z pomocą farby i pędzla przeboleje. Zdaję sobie sprawę że to droga inwestycja... Ale cóż...Wszystko zależy w jakim stanie chcesz hełm, ale stawiałbym na 1700+. Zobacz jeszcze na http://www.fss-shop.tk/ w dziale realsteel maja obecnie dwa K6-3 na sprzedaż.
Autor cytatu: samekZa 1000 zł kompletnego ostrego egzemplarza k6- "3" na pewno nie dostaniesz. Nawet u Sergeia.
EDIT: I nie sugeruj się ceną jaką zapłacił Water, bo o ile pamiętam Sergei załatwiał mu nówkę, no i nie wiem czy Water nie ma jakiejś zniżki dla stałego klienta;)
Autor cytatu: DmitrijWiesz Water (nie wiem czy Ty i Water z asg.kraków.pl to ci sami :D ) )
Z tego co zauważyłem rekonstrukcja w ASG to dość ortodoksyjna zabawa. Niby oryginał... Ceny nie będę komentował, gdyż to jasne że taki sprzęt sporo kosztuje. Poczytałem trochę na forum, i jeszcze raczej nikt nie porównał K6-3 oryginał-replika. Ale jeżeli wykonanie oryginału, wygoda (odliczając ciężar), klimat nokautują replikę, to jestem wstanie powstrzymać się z zakupem i poskładam, zarobię tudzież ukradnę te 2200zł. ;) Pozdrawiam.Tam masz kilka fotek rzeczonego garnka w dziale reko,w zakładce helmy
Natomiast mam inne zdanie co do kwestii reko,oryginał vs. Podroby...
To ja kiedyś u "Snejka" na starej hali biegałem w wz. 40... Efekt dzwonnicy gwarantowany... Spróbuj tu się nie przyznać do trafienia. :DSzyja mnie napierpapier cały czas,ale klimat latania w oryginale jest niewspółmierne z badziewiem
Autor cytatu: DmitrijZ tego co zauważyłem rekonstrukcja w ASG to dość ortodoksyjna zabawa.
W pewnym sensie masz rację. Rekonstrukcja w ASG w teorii nie istnieje. Bardziej poprawnie, było by to nazwać "stylizacją". Chodź rekonstrukcja to szereg działań mających na celu jak najlepsze odtworzenie czegoś. A czym są przeróżne "grupy" w Polsce ubierające się w dany sprzęt, oraz odtwarzające dane działania? :)Żywię przekonanie że nie istnieje coś takiego jak "rekonstrukcja w asg".
Autor cytatu: SergeiLepiej zostawcie ASG sobie a Reko sobie, bo to temat rzeka i dwie zupełnie osobne jak dla mnie sprawy.
Od 1 do 19 z 19