WItam, poszukuję informacji ponieważ w temacie radiooperatorów jestem jeszcze zielony.
Mianowicie chodzi mi o wykaz sprzętowy, w sensie jakie radia nosili żołnierze z okresu 1999-2008
Temat też dotyczy rodzaju anten.
Pozdrawiam.
trochę banalne pytanie...
Ktoś już może ściągał polską farbę z radioli R-107M, by dostać się do oryginalnego koloru ?
Próbowałem acetonem, ale wymaga to masy pracy.
Macie jakiś wypróbowany sposób ?
W sklepie z farbami jest scansol preparat do ściągania lakieru ,rozrobiony delikatnie z nitrem fajnie ściąga wierzchnią powłokę farby .Smarujesz całość, po godzinie lakier puchnie ,łuszczy się.
Autor cytatu: TerenowyWItam, poszukuję informacji ponieważ w temacie radiooperatorów jestem jeszcze zielony.
Mianowicie chodzi mi o wykaz sprzętowy, w sensie jakie radia nosili żołnierze z okresu 1999-2008
Temat też dotyczy rodzaju anten.
Pozdrawiam.
Rok prawie minął a odpowiedzi nie widać. Jako że mnie to też interesuje, pozwolę sobie odświeżyć temat, może ktoś coś sensownego jeszcze napisze.
To jest bardzo obszerny temat- nie wiem, czy jest ktoś gotowy udzielić wyczerpujących informacji.
Postaram się coś napisać, co moim zdaniem było używane, ale nie jestem mistrzem w tym temacie.