• Kategorie

• Konkurs

• rusmil.net Konkurs fotograficzny rusmil.net - termin nadsyłania: 02.10.2011
  • Współpracujemy

• Frontowiec.com
  1. # 1
    Witam
    Interesuje mnie temat plecaków w Rosji, zwłaszcza plecaków WDW i MWD, Czy w epoce 1 czeczeńskiej, i 2giej Rosjanie dysponowali jakimiś dużymi plecakami- pokroju/odpowiednikami polskiego ZPG? Jak tak to jaki typ i nazwa? Jakie lata użytkowania?
  2. # 2
    w/g mojej opinii pierwsze porządne plecaki szyła dopiero SSO. Wcześniej to raczej nic wygodnego, ani dużego.
    Plecaki, zgodnie z byłymi regulaminami powinny przewozić środki transportu. Co najwyżej brali małe RD czy mieszoki, ale to też raczej na "trofiejne fanty" :)
    W WDW czy MWD najczęściej widać ATAKę-2 lub -3, Edeweiss-y, czasem Bobry
  3. # 3
    Niektórzy mogli dysponować dużymi plecakami.Były to głównie wyroby NPO-SM.
  4. # 4
    O co chodzi- podob mi sie ruski styl, chce zrobic sylwetke Rosjanina z wojen czeczenskich, i chce miec duzy plecak- odpowiednik ZPGa do ruskiego zestawu żeby tranportowac w nim replike, rzeczy potrzebne, szpej etc. a także ruszać z nim na patrole. Temat -rosjanin z 1 czeczenskiej, poczatkow drugiej, Nie jest to sztywne reko, na początku raczej stylizacja, aczkolwiek mam pare wzorców. Jest coś, co odpowiada temu okresowi?
  5. # 5
    http://frontowiec.com/index.php?p109,plecak-rd-99-oliwkowy A to by pasowało? A jeżeli nie to jaki to byłby okres? Pytam, bo może niedługo kupie taki plecak. Niby pojemność 30l, ale na zdjęciach wydaje mi się jakiś taki wielki.
  6. # 6
    No to są raczej lata circa 2005-201x

Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct () in Unknown on line 0