Wlasnie, ma ktos moze wymiary tlumika do wersji APB? Na dlugosc wymierzyc to nie problem, bo sa ladne zdjecia ale za nic nie moge znalezc srednicy albo przynajmniej zdjecia do zeskalowania.
Ktoś mierzył prędkość wylotową repliki APSa w wersji 6mm? Zdaję sobie sprawę, że w opisie w sklepie znajduje się informacja o 110m/s, ale zapewne przy 6mm to wzrośnie, a nie mam pojęcia jak to przeliczyć. Tak czy inaczej podejrzewam, że do strzelania do ludzi nie będzie się nadawać (dla mnie rozsądnym limitem jednak jest te 330fps dla pistoletów, które z reguły używa się na mniejszych dystansach).
Zasilanie rozumiem takie samo jak w 4.5, czyli kapsuły CO2?
Co daje ponad 500 fps. W komentarzach prowadzący napisał, że na 0.2g (nie 0.12g). Zasilanie na CO2, nabój w chwycie, nie w magazynku (magazynek wygląda jak zwykła prowadniczka na kulki).
Nie wiem jak oni to mierzą ale strzelałem do ludzi strzelano z tego do mnie w tym rykoszet w krtań. Da się :) i dobry efekt psychologiczny.
Kulki 0.23 i 0.25. Pierwszy magazynek w cel inny niż człowiek.
Tez sie sadze na apsa jako boczna ale jest tak duza rozbieznosc mocy ze nie wiem w koncu jak to wyglada. do 400 fps powiedzmy mozna zaakcpetowac choc wolalbym w granicach 300... 500 to bzdura jak na krotka do asg. Same opisy na stronach to od 110 do 140 ms, ale czy przy co2 nie jest tak ze wpierw masz te 140 a po 10 strzalasz juz 110 a po nastepnych... 150?
Autor cytatu: delin0mWidziałem kiedyś w komisie temat z linkiem do dodatkowych magazynków do APSa Gletchera. Czy mógłby ktoś podesłać link do tego sklepu? Dzięki :)
Ehh, Przemo gdzie byłeś gdy robiłem zamówienie, masz mail.
Możliwe, że z tej samej fabryki, ale nie ma ani słowa o ruchomym zamku, co sugeruje, że jest nieruchomy w tym "legends". W APSie NBB Gletchera zamek jest ruchomy (oczywiście nie w trakcie strzału :) ).
No i przyszedł. Waga na pusto to 992g.
Oprócz spustu nic nie jest ruchome, ale też nic się nie telepie, nie dynda, żadnych luzów. Kawał ciężkiego zwartego metalu. Po postarzeniu nada się do rekonstrukcji. Szukam do niego kolby, więc jak znacie kogoś to chętnie kupię.
Słyszał ktoś jakieś opinie na temat APB od NPO AEG? Z tego co czytałem, to ponoć tłumik trochę węższy jest. Tak swoją drogą to ma ktoś jakiś pomysł jak to sprowadzić taniej niż jest na ATACKA? 500 dolanów to trochę przegięcie pały...
Czemu? Musza to sprowadzic, rozebrac, dopicowac, pomalowac, wygrawerowac, dorobic lufe, tlumik, kolbe. To nie jest cymka dla mlodziezy. Rynek waski to i cena odpowiednia. Rzpoznawalem by zlecic przerobienie mojego i jak w pysk wyjdzie cena z usa minus vat i clo... ;)