Zajeb... filmik !!!
Zamiast jugolskich PMA-2 to mogli jakieś sowiecki minki pozakładać :)
Ten co podniósł wyrzutnię to krótko chyba służył albo wódeczka mu zaszkodziła - "starik" nigdy by nie podniósł porzuconego sprzętu czy to sowieckiego czy obcego bez sprawdzenia czy to nie pułapka !!
Filmik naprawdę przedni, mega szacuneczek dla nich.
Dobrze, że nie bawili się w kręcenie jakiejś "sceny batalistycznej", bo takie rzeczy zazwyczaj najsztuczniej wychodzą w "amatorskich" (tutaj chyba to słowo nie do końca na miejscu) produkcjach.
Przyłączam się do pozytywnych ocen.
Kazik - pamiętasz nasze pierwsze foty z netu związane z afganistanem? To właśni byli ci panowie (łatwo poznać po charakterystycznej twarzy radiotelegrafisty).
Filmik fajny. Trochę przesadzili z tą stereotypową wódką...niby szczegół ale mnie jakoś się to bardzo nie podoba...
Autor cytatu: saperski
Ten co podniósł wyrzutnię to krótko chyba służył albo wódeczka mu zaszkodziła - "starik" nigdy by nie podniósł porzuconego sprzętu czy to sowieckiego czy obcego bez sprawdzenia czy to nie pułapka !!
No racja i biorąc po uwagę, że to "1987" już się raczej nauczyli nie brać wszystkiego w łapy...chociaż częściej to niestety było na odwrót - Afgańczycy natykali się na takie pułapki.
Potfur na oskara już nie zdążymy to już jutro... ;)
Obejrzałem drugi raz - a co :D
Rzuciło mi się w oczy kilka rzeczy - sceny z szuflami są chyba tylko po to by je pokazać :D - ale mniejsza o to. Największym dziwactwem wg mnie jest noszenie sapogów i KLMK wsadzonego w sapogi :D
Nigdzie nie widziałem trampków - a wiem że mają :D
Za same chęci wielkie brawa, może ktoś wpadnie w PL na podobny pomysł :)
Na pamięć się nauczymy, co za problem :) Przed każdą sceną 2 zdania powtórzysz, wszystko się ładnie zmontuje i hej ho, już piknie pa ruski gaworzymy :D
BTW. Proponuję przesunąć dyskusję do oddzielnego tematu.
Fajny filmik. To nic, że nie byliśmy pierwsi - za to będziemy lepsi! :D
Ten ich teren wyglądał mało afgańsko... za dużo zieleni...
Może by tak nakręcić na miejscu? ;)
Misie, teren jest :)
Grzes - sporadyczne zdjecia z A-stanu - sa nawet sosenki! Ale masz racje - granitowe karpaty to nei to.
A tutaj jesli chcecie miec benchmarka - Hue 1968 (ekipa z Lodzi). Kurde nie ma juz ich strony w sieci - anyway byla pro produkcja rekonstrukcyjna wraz z walka. Na prawde super. Moze ktos znajdzie na sieci. Ekipa to Golf company hue 1968.
Co do krytykowania - wiedzialem ze to podzie dobrze - teraz turniej kto wiecej bledow znajdzie.
A potem damy jakies foto "nasze" i zobaczymy jak nam krytycyzm spadnie :P
Ale to wygląda jak byś z konia zsiadł :D Wiatr zawieje - i dżokejki murowane :D ( w filmie gościu chyba miał wyższe... albo był niski... albo mam krzywe oczy)
Ty się tak nie 'wyroczniuj' - masz większą wiedzę to się dziel :)
jak to co? np. pierwsza ulotka ostatni obrazek "daj buziaka stary...niech żyje socjalizm" ;)
a poważnie dałem do przetłumaczenia ale nie wiem ile to potrwa...jak znacie kogoś kto mógłby to też zapodajcie.