nie jakiś - tylko 1PN63 (1ПН63), a na WSS-ie chyba 1PN73 (1ПН73) rosyjskiego nie znaju, ale nad zdjęciem było napisane "Ночной прицельный комплекс НПК-1 (индекс 1ПН73)"
znalazłem u kolegi takie zdjęcie: http://img53.imageshack.us/my.php?image=magazynekkw0.jpg
gość z prawej ma metalowy magazynek w AK74 (/AK103?) ale nie jest typowo dla metalowego magazynka bananowato wygięty tylko jest kształtu jak te dla 5,45. istnieją takie?
A tak swoją drogą jeszcze mnie tu zastanawia:
1. co to są za kamizelki?
2. gość po lewej ma palec na spuście a ten z prawej odbezpieczoną broń i czemu do ewidentnie pozowanego zdjęcia mają włożone magazynki?
3. co to za kamuflaż tego po prawej?
4. czy bakelitowe magazynki są w ogóle jeszcze używane?!
Całe to zdjęcie wydaje mi się airsoftowe - pozowane ale generalnie ciekawi mnie ten magazynek ;p
A skąd masz to zdjęcie? Bo to nie koniecznie muszą być Rosjanie. Ale zakładamy, że tak.
1. Jakieś pewnie produkty Spławu - odwiedź stronę i sprawdź.
2. Nie wiem, bo może to nie żołnierze? Ale Rosjanie lubią palce na spuście ;)
3. Jakaś warjacja na temat Gorodu. Pewnie też Spław.
4. Oczywiście. A dlaczego nie? Magazynek jak magazynek.
5.45 są metalowe choćby produkcji rumuńskiej, chińskiej i jeszcze ktoś pewnie robi. A jeśli to Rosjanie to faktycznie ciekawe.
Przydałoby się w większej rozdzielczości zdjęcie i sprawdzić czy to czasem nie są cywile te 74.
Całe zdjęcie jest nieco z kosmosu, bo wszystko do siebie nie pasuje ;). Goście w typowo milicyjnych mundurach (chociaż tak naprawdę wsie ichniejsze specki też mogą takie nosić, więc nie jest to jakaś 100% pewna wykładnia) siedzą na czołgu, na głowach mają Maski(?) z przyłbicami używanymi w CQB, a jeden z nich trzyma stosunkowo rzadką 74kę ze stałą kolbą.
No i wydaje mi się, że broń po lewej to Sajga z podpiętym metalowym magiem (zapewne właściciel takich używa i nie zauważył że do do impresji się toto nie nadaje ;) ).
Może trochę oftopowe, ale na filmie "007: golden eye" zauważyłem że na scenie gdy się strzela 007 z tym złym (006?) na tej takiej latającej platformie, to mają AKS-74 tylko z kolbą składaną jak w AK-47/AKM.
Czy to hollywoodzka fantazja, czy istnieje taka broń?
Posiada ktoś książkę Marka Czerwińskiego "Pojedynki snajperskie" Bellona 2008?
Niestety nie mam możliwości przeniesienia interesującej mnie foty z tej książki na kompa, a chciałbym się dowiedzieć co za kamizelkę mają dwaj specnazowcy z czwartej strony ilustracji, między str.224 a 225. Fotografia jest podpisana "Czeczenia, Specnaz". Goście mają jakieś dziwne kamizelki narzucone na 6B3.
Może ta fota pomoże:
Ucięty żołnierz po prawej to jeden z tych z książki.
Chłopaczek z tyłu w środku też ma ciekawą kamizelkę.
No i jeżeli ktoś posiada fotografię z "pojedynków..."na dysku to byłbym wdzięczny.