W aukcji jak byk stoi ,,Zawiera elementy ochronne ze specjalnie opracowanego stopu aluminium, poszczególne elementy są rozmieszczone w sposób uniemożliwiający penetrację broni białej. Kamizelka chroni przed nożem, siekierą, bronią traumatyczną itd.' '.
Tego "Byka" widzę, ale chodziło mi o jakieś normy itp.
Bo ja osobiście nie znalazłem, ale może ktoś wie gdzie, ew. po prostu zna.
I dalej (tak wiem że MSW i Milicja) ale czy ma ktoś może zdjęcia użycia tego cuda w "praktyce" albo choć na ćwiczeniach?
Z tego co widać to :
AK-104
Optyka : Elcan Specter DR 1-4X
Rączka przeładownia : Zenit RP-1
Kolba : Magpul CTR?
Przód : FAB Defense VFR-AK
Magazynek : od RPK 40 nabojowy
Autor cytatu: delin0mTen gość jest ciekawy. Widać, że inspiruje się Amerykanami, ma Eotecha z magnifierem, MICHa, VIP strobe na ramieniu i naszywkę "Warrior". :D
A to nie czasem jeden i ten sam koleś? A "Eotech z magnifierem" to raczej Elcan ?
Maza - to jest wz. 2015, wz. 10 różni się od wz. 09 powrotem pagonów na ramiona + paroma szczegółami odnośnie kieszeni, poza tym są identyczne. Krój ACU to zupełnie nowy szał, styl, itp.
Panowie na zdjęciu mają mundury "systemu" WKBO, niepamiętam który lvl, no ten oznaczający mundur letni, czy to otrzymało nową nazwę wz.15? Nie wiem. Na Krymie już można było przecież zobaczyć WKBO lvl "jesienne/przeciwiatrowe"
Z wz.10 jest o tyle śmieszne, że niektóre zostały żywcem przerobione z 09 tzn widać szwy po starym miejscu pagonów. Poza tym chyba większość fabrycznych 10 ma dodatkowo ściągacz na biodrach.
EDIT:
@Kakaroth, tak w ogóle w linku który zapodałeś to jest jakiś "chujwieco" wygląda na jakąś kopie mabuty uszytą w cyfrze.