Jest imo wystarczająca, ale jak lubisz mieszanie w kakale to dodam więcej :)
Kiedyś na szybko przeszukałem internety (zaciekawiło mnie czy vso zrobiło w końcu coś w czym biegają szerokopojęci rosjanie) i trafiłem, że garnek rzeczywiście istnieje. Jest produkowany przez jakąś (nie chce mi się szukać) białoruską firmę, a jeśli chodzi o użytkowanie to skończyło się na kilku zdjęciach z prezentacji.
@Zachar, jak się dobrze przypatrzysz to na stronie producenta też masz 2 śruby od frontu. Wychodzi, że po prostu replika białoruskiego hełmu którego nikt nie używa jest źle odwzorowana.
Autor cytatu: TaganJak dla mnie to raczej jakaś wersja ZSH 1-2 ,może Białoruska. ZSH-1 ma zupełnie inny wygląd na dole zwęża się jak w kaskach motocyklowych.
Fakt, ten koleś ma chyba coś podobnego kolorystycznie
SOBR Kurgan , 2010
Bardzo ciezko stwierdzic czy Nerpa czy Baza Molle. Poszlaki takie jak kolor i pasek od przedniej ladownicy na maga zdradza ze to raczej Nerpa (ale nie na pewno).
Hej, ostatnio na targu staroci dorwałem dość ciekawy plecak, bez wątpliwości produkcja ZSRR/Rosja, nie mniej jednak wrzucam foto być może ktoś potrafi zidentyfikować lata produkcji i model.
Całość uszyta z typowego ruskiego brezentu plecakowego, kieszenie z ortalionu w kamuflażu identycznym jak ten http://camopedia.org/index.php?title=File:Russia21.jpg , paski z białego nylonu, metalowe sprzączki i obszerne ale bardzo miękkie poduszeczki na ramiona. Plecak posiada główną kieszeń, 3 zewnętrzne kieszenie w kamuflażu oraz 1 małą pod klapą. Przepatrzyłem całość i plecak nie posiada żadnych bić, może kiedyś miał metkę.