Tym postem chciałem rozpocząć temat współczesnego obuwia taktycznego dla armii i służb mundurowych.
W związku z tym że jako VSO otrzymaliśmy ofertę współpracy od takich firm chciałem spytać o wasze opinie i ewentualne zainteresowanie tematem.
Tu kilka modeli sygnalnych:
Wysokość cholewki: 21 cm
Wierzch: naturalna lakierowana skóra
Wyściółka: materiał tekstylny ,w wersji zimowej wełna lub maturalne futro
Podeszwa: AS
Metoda łączenia podeszwy : klej z przeszyciem
Wzmocnienie nosków: Tworzywo polimerowe
Pieta wzmocniona : Twardy polimer
Rozmiar : 40-46
Antypoślizg- osobiście uważam że system jest do d... za miękki na warunki terenowe
Białorusini robią dobre buty i syf - przede wszystkim obejrzyj podeszwy - część jest tak syfna, że pękają po 2-3 miesiącach (np. buty OMON-u :)))).
Ale Garsing czy Buteks robią całkiem niezłe buty. "Jungle" Garsinga, to moje pierwsze wschodnie buty - mam je zresztą do tej pory.
Mam takie jak na ostatniej focie,tylko ze wstawka jest w olivie...
Najgorze buciory w mojej szafie...
Mam je tylko by nie latac w amerykanskich do gorek,ale czekam na cos innego co pozwoli oddac za friko komus owe
Plus,lekkość
Kostka lata jak sałata.podeszwa sprawia wrazenie ,ze po max zgieciu peknie momentalnie,sa sliskie na mokrym,szybko przemakaja,ogolnie raczej na suche icieple dni,teraz je biore na Stalkera,bedzie to zapewne ich ostatnia wyprawa
Tak -ale te buty są tylko z futrem wewnątrz i tylko na śnieg.Absolutnie nie polecam do biegania po gruzie czy kamieniach.System antypoślizgowy (włoski) tego nie przetrzymuje