spoko jest jeszcze czas (mam nadzieję), musze jeszcze przede wszystkim kupić broń, pasek, manierkę i dopiero potem buty kupie ale wole mieć już rozeznanie bo a nóż trafi się jakaś dodatkowa gotówka :)
Towarzysze, poratujcie radą ;D
Czytałem wszystko tutaj, co było o butach (desantach) i miałbym konkretne pytanie: Czy te z poniższego linka będą właściwe? Piszą, że 100% "Afgan", ale czytałem tu także wypowiedź Willarda, który z tym sklepem ma chyba niezbyt miłe wspomnienia. Bardzo proszę-jeżeli to nie kłopot-o radę.
Mówiąc szczerze-chodzi mi temat po głowie. Dlatego pytałem Was czy są odpowiednie. Gość mi odpisał, że mają różne rozmiary i całość (z przesyłką) wyniesie 70$. Przy zamówieniu na dwóch byłoby chyba 60$ "od łebka", albo i jeszcze taniej. Mrówka miał na Allegro za ponad dwie stówy-o ile pamiętam. A i to z przelotkami. Jednak boję się takiej sytuacji, o jakiej pisał Willard, a mianowicie, że zamawiał u nich takie właśnie botki, a przysłali mu z przelotkami. Trzeba byłoby im chyba postawić sprawę jasno: takie jak na zdjęciu, a nie takie jakie mają w danej chwili na zbyciu!
Ja również byłem tym naiwniakiem, który tam zamówił.
Na maila, że buty nie są takie jak na zdjęciu odpisał, że za taką cenę to nikt mi nie sprzeda afgańskich, bo ich nigdzie nie ma i żebym się wypchał. Więc jak chcecie to zamawiajcie ale dostaniecie współczesne mięciutkie buty z przelotkami, które będzicie musieli sobie przerobić. Na frontofrussia NIE MA w pełni koszernych butów na afgan.
Z przelotkami pół biedy jak będą. Bo one są z lat ~90, ale są jeszcze buty całkiem współczesne takie jak na zdjęciu ( wcięcie ) + brak przelotek i mają inną podeszwe.
eh tych butów jest za dużo ;) Ja mam przelotki i bez wcięcia "wz.89". Są jeszcze te całkiem współczesne bez przelotek z wcięciem z nową podeszwą datowane na ~2005 ( u wowki widzialem ).
W ramach wyjaśnienia fotka pochodzi z filmu Fields of Armor - The Soviet Invasion of Afghanistan m.in. kręcony w jakimś prywatnym muzeum.
A przepis jest prosty sapogi, osty nóż, dziurkownica i sznurówki:))