Niestety nie da się zaprzeczyć, że takie zjawisko w airsofcie istnieje ;) Temat ten ma służyć do dyskusji oraz wklejania fotek różnych "taktycznych" AK. W domyśle zarówno tych ciekawszych, jak i przekraczających wszelkie granice dobrego smaku (stockowa CYMA z fabrycznymi szynami nie robi już na nikim wrażenia).
Mi się nawet podoba. Ale pewnie dlatego, że widziałem większe okropieństwa.
A tym selektorem to się posługuje za pomocą kciuka? Bo chyba wygodniejsza jest przeróbka tak, by machać nim za pomocą palca wskazującego (chodzi o coś takiego jak tutaj , niestety kiepsko widać o co chodzi). Przynajmniej wydaje mi się, że wtedy wymaga to mniejszego wysiłku (patrzę na to z perspektywy tego jak chodzi dźwignia selektora w VFC, czyli ciężko). Ale może w TM/CYMAch/JG to jakoś lżej chodzi (nie wiem co autor przeróbki zastosował jako bazę).
Wnioskuję że za pomocą kciuka... chociaż ja bym to zrobił z drugiej strony (co jest jak najbardziej wykonalne) :)
Dźwignia selektora w każdej replice kałasza chodzi tak jak wygniesz sobie dźwignię.
To wszystko zależy jak do tego podchodzić. Broń rodziny AK ma dość marną ergonomię, trzeba więc jakoś o nią zadbać. Mnie osobiście też zależy na stylizacji/rekonstrukcji, jednak mam o tyle łatwiej, że mam upatrzone współczesne jednostki FSB. Sam będę "risować" swojego AKS-74U, bowiem brak szyn montażowych, szczególnie w CQB daje się we znaki.
Mam nadzieje, że moje AK będzie wyglądać tak ten egzemplarz z targów Interpolitex 2007. http://photofile.name/users/wildtomcat/3238328/69302276/#breadcr
Ps. Oczywiście oprzyrządowanie taktyczne musi być rosyjskich producentów, nie jakaś chińszczyzna. :)
Mi tam się wszystkie "horrory, zbeszczeszczenia i wybrakowania" podobają:) Kidyś zaraz po upadku muru było takie modne słowo 'pluralizm'. I coś na ten kształt można tu zobaczyć. Budujące, że powstają takie cuda. Świat idzie na przód. Polimorfizm gwarancją ewolucyjnego sukcesu. Pierwszy twór z postu Kazika jest wręcz wizjonerski jak futurystyczne ubranka podwładnych DR EVIL.