Nie do końca o samym Afganie, ale motyw się pojawia. Ktoś widział (poza Potforem) Gruz 200? Mówię tutaj o filmie fabularnym z 2007r. -> klik . Jest jeszcze jakiś film o nazwie "Gruz 200"? (znalazłem tylko Gruz 300)?
obejrzalem film "Gruz 200" jesli chodzi o strone sztuki filmowej to jedno, a o strone rekonstrukcyjna to glownie to ze jest motyw ze przylatuje Czarny Tulipan, desantniki przenoszą cynową trumne do Milicyjnego UAZa 452. A później milicjanci otwierają trumne i wyciągaja zwłoki w wyjściowym mundurze WDW i trampkach (sic!).
300 widzialem ale nei jest to super film. takie kino drogi. ta 200-ka to wogole ma zwiazek z afganem czy nie?
mam nadzieje ze wszyscy wiedza jaka jest roznica miedzy 200 a 300? (nie chodiz o to ze 100 albo 50%)?
Gruz 300 - późnoradzieckiej modły film o Afganie - nudnawe kino drogi - goście wychodzą z Afganu
a przeszkadzają im przebrani za ruskich doradcy CIA oraz Duchy. Brzmi może naiwnie ale jest OK!
Jest intryga i bohaterstwo - można obejrzeć ze względu na oddane klasycznie kilmaty lat 80tcyh.
Gruz 200 - hit Bałabanowa o jakim teraz głośno, udało mi się wreszcie dorwać na torrencie oryginał i polskie napisy.
Film mocno kontrowersyjny ale jeśli chodzi o tych co lubią klimaty ZSRR i Tarantino - GENIALNY!
Nie będę zdradzał szczegółów coby nie psuć oglądania.
Podobno mają być jeszcze nakręcone kolejne 2 Bałabanowa - coś jak trylogia Tarantion- ale nie wiem czy to nie tylko plotki na necie.
Co do motywu trampek w Gruzie 200 - czytałem o tym w "Ołowianych żołnierzykach". Podobno tak bywało, że
do wyjściówki dawali trampki czy adasie zamiast sapog ...
Dobrze wiedzieć, nie mam cyfrowego ******* ale od niedawna mam telewizję * i kanał jest , po tylu latach życia z 7ma kanałami ostatnio nauczyłem się czerpać radość z oglądania telewizji :)
tak poza tym, bardzo ciekawy serwis. Jak ktoś chociażby ma zaległości z twórczości Tarkowskiego albo jakiegoś Czapajewa to ma szanse ;) Tylko do tych reklam trzeba przywyknąć.
Polecam: Блокпост - Posterunek oraz Чистилище - Czyściec. Akcja obu tych filmów dzieje się w Czeczenii, natomiast jeżeli chodzi o Czyściec to dotyczy walk bezpośrednio w m.Grozny.
Dziś na Kanale Pierwszym TVP o godzinie 20:50 - Dziewiąta Kompania w cyklu Hit na Sobotę.Jak ktoś jeszcze nie widział polecam obejrzeć a ,jak ktoś widział cóż ja też widziałem ale będę oglądał jeszcze raz.