Witam,
od jakiegoś czasu działem w temacie stworzenia grupy rekonstrukcyjnej batalionu, może ktoś z małopolski lub województw ościennych jest zainteresowany udziałem w tym projekcie?
Jeśli są jacyś zainteresowani to proszę o kontakt na mail z profilu lub ewentualne pozostawienie wiadomości w tym wątku.
Co by było w ramach działań grupy? Jak to widzisz? Bo zastanawiam sie nad studiami w KRK za 2 lata i siedze w temacie ruskich, a sprzęt Wostoku mi sie podoba i kompletuje go powoli.
Po pierwsze stworzenie grupy rekonstrukcyjnej która będzie trzymać wysoki poziom i bez wstydu będzie mogła uczestniczyć w imprezach militarnych na terenie małopolski i sąsiednich województw. Niestety ale w Krakowie brak grupy która mogłaby reprezentować "wschodnie klimaty" więc pora coś zorganizować :)
Jeśli ludzie będą zainteresowani myślę też o uderzeniu w kierunku milsimowym, wszystko na razie jest w fazie planów :)
Dobra uderze inaczej- zakładam że sprzęt mam. Ile osób jeszcze sie zgłosiło innymi kanałami. Co kolega gRuby sobą reprezentuje, nie mówie o sprzecie bo ten można kupić, ale kondycyjnie i doświadczeniowo ( brałeś w czymś udział? w czym?). Grupa ma tylko wyglądać czy nacisk będzie też na rozwój fizyczny, kondycje, konkret zajecia w terenie z użyciem ASG? Bo osobiście mnie o gorączke przyprawiają spasieni "rekonstruktorzy Specnaza/SEALS/Waffen SS/ wpisz-co-chcesz" którzy padają na pysk po 100 m biegu z kbk.
Jeśli o tą grupę idzie to po pierwsze ja myślę o rekonstrukcji, nie mam zamiaru robić jakiś biegów komandosa w ramach selekcji. Jestem aktywnym airsoftowcem już parę lat i ja osobiście uważam że reko i airsoft to jednak dwa światy. Ja chce się w pierwszej kolejności skupić na rekonstrukcji a kto będzie chciał będzie mógł równocześnie rozwijać się w milsimowych klimatach.
W tym momencie w Krakowie mam oprócz mnie jeszcze 2 osoby które zdeklarowały zainteresowanie tematem.
Wszystkich zainteresowanych historią "Batalionu Wostok" oraz konfliktu rosyjsko-gruzińskiego w 2008 roku zapraszamy do wstąpienia w nasze szeregi!
Z nami:
- możesz wziąć udział w imprezach rekonstrukcyjnych na terenie całej Polski
- poznać innych ludzi zafascynowanych historią wojskowości
- spędzić czas aktywnie, pokazując ludziom żywą historię
Czego wymagamy:
- ukończone 18 lat
- chęć aktywnego uczestnictwa w działaniach grupy
- chęć skompletowania niezbędnego umundurowania i wyposażenia
Wszelkie dodatkowe informacje można uzyskać kontaktując się przez naszą stronę: https://www.facebook.com/GRHBatalionWostok lub pisząc wiadomość e-mail na adres:
kusmirek.kamil@gmail.com