Buehehehe :D
Jakie fryzury.
Ale tak serio, rosjanie to nie niemiecka armia z 2WŚ, gdzie większość nosiła krótko z tyłu, długo z przodu i zaczesane na tył. W klimacie będzie masa fryzur byle nie za długie, bez żelu i 'kogucika' :)
ZibiD - też się nad tym zastanawiałem, szczególnie że mi z pyska bliżej do czeczeńskiego bojownika niż do sowieckiego wojownika o pokój wszystkich socjalistycznych narodów :D
Aby nie zakładać nowego tematu na kilka wypowiedzi, zapytam się tutaj bo wzglednie zblizone to do siebie jest. Jak teraz Obcinają się żolnierze FR? Na łyso czy jakoś inaczej.
Nie wiem prawdę mówiąc. Na pewno dużo zależy od stażu danej osoby, ale fryzury z reguły są krótkie.
I mała ciekawostka: wąsy "regulaminowo" ponoć mogą nosić jedynie ci, którzy mają zdjęcie z wąsami w książeczce wojskowej (nie mam natomiast pojęcia co trzeba zrobić / jaki mieć staż, by móc mieć takie zdjęcie).
Wisi to w każdych koszarach, każdej kompani, baterii.....
Dla żołnierzy zawodowych (kontraktów), fryzury bardziej przypominają te z postu nr 1, choc i takie na wz. amerykanski się spotyka nawet wsród starszej kadry.
Po przejrzeniu zdjęć z Gruzji, to różnie tam z tymi fryzurami. Chociaż nie zawsze widać, bo jednak większość ma nakrycia głowy to sprawa przedstawia się tak:
- większość obcięta krótko, ale nie na zapałkę
- dużo żołnierzy ma normalne włosy, czyli ani bardzo krótko, ani zarośnięci
- dłuższych włosów brak
- wąsów nie zauważyłem (nieogolenych trochę jest)
Łeee to ja sie normalnie tne na ten drugi wzór ze zdjęcia Saperskiego. Tak samo, to tera sproboje na ten na dole od lewej strony bo ciekawy boki i tył gdzieś na 3mm a góra normalna.
Ja kiedyś chciałem obciąć się tak jak na zdjęciu poniżej. Ale moja dziewczyna by się lekko mówiąc wkurzyła. :-P Więc jak na razie pozostają tylko krótkie włosy.
Mam jeszcze na rozwalonym kompie podobne zdjęcie ale jak stoi dwóch żołnierzy też tak ściętych. Ale z jakiej jednostki nie mam pojęcia.