Witam, chciałbym poinformować wszystkich o realizacji projektu GRH która odwzorowywałaby 1.PSN Witiaź WW MWD biorącej udział w działaniach na terenie Dagestanu. Okres to rok 2008-2009. Zasięg to imprezy ogólnopolskie i międzynarodowe, szkolenia, strzelnice. Póki co działania zaczynamy na obczyźnie (Anglia) i zaczynamy wszystko ogarniać od 0. W niedługim czasie pokażemy sprzęt i pierwsze fotki. Chętnie przyjmiemy każdego kto jest właśnie w UK, ale nawiążemy współpracę z każdym kto wniósłby coś co pomogłoby nam w zebraniu dodatkowych informacji.
Temat w Polsce bardzo niszowy. Jestem ciekaw jak wam to wyjdzie, interesuję się tym tematem, więc możecie liczyć na jurora :) Fajnie, że ukierunkowaliście się co do konkretnego okresu, bo wyposażenie różni się z każdym kolejnym rokiem.
Nie podoba mi się jedna rzecz, ale to tylko moje zdanie, że nazywanie się grupą rekonstrukcji historycznej w momencie gdy:
-nie ma się jeszcze żadnego sprzętu,
-odwzorowuje się jednostki sprzed 3-4 lat,
jest nieodpowiednie. Bardziej pasująca nazwa to np. "grupa stylizacyjna".
Trudność tematu raczej niska. Wszystkie oryginalne elementy wyposażenia z okresu są szeroko dostępne, tylko kwestia kasy, żeby uzbierać wyposażenie.
Poprzeczkę sobie wysoko wyznaczyliśmy by stawiać na jakość, zaangażowanie. Także będziemy się więcej skupiać na imprezach niestrzelających, szkoleniach na "ostro" i ewentualnie jakieś sprawdzające MilSimy więc dlatego tak. Jak coś to zapraszam do naszego tematycznego forum ukierunkowanego właśnie pod tematykę współczesnych konfliktów na Kaukazie. Jest nas póki co 2 + 1 zainteresowany, ale to dopiero kilka dni minęło od kiedy się ogłosiliśmy no i to że wszystko dzieje się w Anglii. Osobiście cieszę się, że wszystko mimo że od zera ma już jakieś echo w środowisku.
W Anglii, czyli rozumiem, że przeprowadziłeś się na wyspy? Jeśli tak, to tutaj za dużo milsimów nie ma - jednak jako dobry punkt zaczepienia polecam forum PAP: http://pap.air-soft.eu/
Ze strzelaniem "na ostro" też będzie ciężej, chociażby ze względu na duże ograniczenie dostępności do broni samopowtarzalnej.
Rusofile napadać na południe, temat do ogarnięcia.
Przy okazji interesując się tą UKARĄ, to zanim ją wyrobię na ewentualne "szczelanki" muszę z różowym landrynkowym pimp Kałachem? Bo z tego co doczytałem biegając na treningach itd z ostrym deko AKM nie muszę mieć nic w jebitnych kolorach bo ustawa dotyczy tylko replik ASG.
PS. U mnie pogoda jak w Hiszpanii, z kobitą jestem - polką :)
Terenowy - nas tu w dziskiej angoli jest naprawde sporo wiec jesli chcesz dołaczyć to wiesz gdzie się odezwać.
W październiku jedziemy na "Operacje Broken Sword" - milsim PL VS UK - polska strona gra swołocz.
Szczegóły na PAP
Noo, jak już offtopowo jedziemy to zarejestrowalem sie na PAPie, ale nie ma (nie widziałem) żadnego forum powitalni czy coś :)
Ponadto airsoftowo mogę być w jakieś ekipie bo pewnie się przydam, lecz pierwszorzędnie GRH Dagestan jest dla mnie ważny.
A co do październikowego milsimu to nie wiem czy się wyrobię sprzętowo. Wiele rzeczy zamówiłem i tu i tam (angielskie zarobki robią swoje) ...
- spotkanie organizacyjne odbyło się
- mamy już/aż 4 ludzi
- nowy wygląd strony (ach stare dobre czasy)
- artykuły informacyjne (o jednostce którą sobie wybraliśmy, o konflikcie i o nas)
- pierwsze foto jak to wygląda
niebawem:
-prezentacja kolejnych sylwetek w naszym reko (strzelca wyborowego i dowódcy oddziału)
-trochę o wyposażeniu, adaptacji reko->milsim oraz aktualności z Kaukazu
-artykuły DIY