Starski nie widziałem wcześniej zdjęcia tego AKS-74! Jest super ;) Ale jednak popieram potfora i lekko wytarty byłby boski :P
Ja osobiście również postawiłem na wycieranie podczas walki, ale to ze względu na słabą jakość lakieru na cymowskim body ;) Już zaczyna wyglądać coraz to lepiej ;)
A czy mógłbyś mi powiedzieć albo w sumie potwierdzić czy to jest AKS Dboys? I czy to są stockowe okładziny tylko po spotkaniu z papierem ściernym? strasznie mi się podobają, ale dla siebie bym jeszcze czymś postarzył drewno ;)
Czy ktoś próbował dopasować okładziny Dboys do cymy?
Też go widziałem, w realu jest naprawdę ładny :).
Co do wytarć widziałem, już parę kałachów które wycierane były na "szybko" i muszę przyznać, że nie wszystkim się to udaje.
Czasami lepiej jest dać mu się skatować naturalnie, wtedy efekt jest najbardziej realistyczny :).
A jednak, dziś miałem okazję się przyjrzeć. Niestety to logo to "zdarta" farba :/ Więc jedynym sposobem usunięcia go, to zamalowanie.. Czy macie jeszcze może jakieś inne pomysły? :)
mały pości lekko związany z tematem ;) liczę na odpowiedź tak lub nie, chociaż nie pogardzę szczegółami :P
Czy do boyi dam radę założyć części od ostrego AK? np muszka, kolanko, okładziny, pokrywę, rączkę?
Muszka - raczej bez problemów
kolanko - nigdy nie widziałem aby ktoś miał takie cudo od ostrego na sprzedaż (od 74)
okładziny - łoże musiałem minimalnie podszlifować pod środka ( w miejscu podstawy muszki, z czego wynika że w boyiu jest szersza niż w ostrym), w rurze kawałek metalu trzeba podciąć.
pokrywa - nie pasi, za krótka
rączkę - chwyt pistoletowy? Niema szans, w asg tam jest silnik, jacyś czarodzieje składali jeden chwyt z kilku, ale kupa zabawy przy tym.
zdecydowanie selektor + narożniki body bym "zaświecił"
Dodatkowo często wyświecony jest też front przewodu skośnego.
Natomiast nie rozumiem dlaczego tak ostro zjechałeś lufę pod rura gazową. Z tego co pamiętam jak byłem w WP to tam zazwyczaj się oksyda trzymała
Nie zjechałem lufy papierem - taka licha farba jest, że przy montażu okładzin się ściera.
Wszelkie kanty korpusu i selektora są wyświecone... Ale front przewodu skośnego jest mało wyświecony.
Na pierwszym planie Willowy VFCek z tłumikiem Silesii. W tle właściwy powód tej wiadomości - czyli mój AKS-74. Jak widać usunąłem "jaskółczy ogon" i dorzuciłem trytowe źródła światła (tak do lansu teraz, bo na reko raczej trzeba będzie je zdjąć).
PS. Muszę w końcu pomalować tą nakładkę rury gazowej ...
Wygląda ładnie ;) Ja też mam zamiar tak zrobić + jedna rzecz: muszę pomalować okładziny na zielono :) I właśnie:
- Jaką farbę polecacie, albo inaczej, jaką farbą echelon4 Ty pomalowałeś? :)
@Grygorij Germow - czy dobrze widzę, iż dzwigienka (jakoś się to nazywa fachowo?) do rozkładania rury i nakładki jest ułamana? :)
Ułamane przypadkowo.
Okładziny i maga zamierzam pomalować na kolor śliwkowy.
A czym ścieraliście farbę? Ja starłem na całości nożyczkami, pokrywę zamka tylko papierem poprawiałem.