Ponieważ jest na razie niedostatek szeregowców więc będę "strielok-sanitar", jak będzie nas więcej to 'się awansuję' na "sierżanta-saninspektora" ;)
Bojowo:
- afgan + tielniaszka + czapka/kapelusz
- buty (na razie boso ale mam nadzieję zdobyć jakieś ;) )
- RD + KLMK +pałatka + kubek
- pas (klamra błysk)+ ładownica AK74, manierka, menażka, bagnet
- AKs74
- czikom + kompas, rgd5
- apteczka (strzykawka, stetoskop, bandaże, opaska uciskowa)
mało w tej apteczce, gdzie zaciski, skalpele, nożyczki chirurgiczne, opatrunki duże/małe, gaza, spirytus do sterylizacji? (to ostatnie zapewne wychlane :) )
Ostatnie - jak piszesz ;) stopniowo będzie się apteczka zapełniać resztą sprzętu. Napisałem co jest, lub prawie jest. Nie jestem aż tak wielkim znawcą, by wiedzieć jakie są koszerne skalpele i inne ostre rzeczy ;) Jak ktoś dysponuje ilustracjami to bardzo proszę o zamieszczanie tutaj :)
grigorij - przyglądałeś się temu co miał Wowka ostatnio? Jeśli byłeś na targu. Miał coś w rodzaju kleszczy chirurgicznych takich do "zamknięcia światła naczynia krwionośnego lub jelita w celu zapobieżenia wydostania się jego treści." ;) Nie pytałem się o cene, ale miał tego kilka sztuk.
Podejrzewałem, że będzie tak jak napisał Saperski dlatego nie kupowałem jeszcze sprzętu chirurgicznego ;)
Przyrząd do sztucznego oddychania staram się sprowadzić, opaska jest 1 (widocznie druga została zużyta ;)), opatrunki indywidualne 2szt. Reszty koszernej nie mam, ale będę miał bandaże - zawsze mogły się przydać.
Niestety po włożeniu tych gratów zostaje mało miejsca na colę ;)
Przyrząd do sztucznego oddychania (z tym że polski) w koszernym kolorze jest na 326610926 w zestawie z torbą za rozsądna cenę :) może zastępczo robić za sowiecki :)