Nie ogarniam zbytnio tematu gazówek i ich konwersji na AEG i na odwrót, ale zdrowy rozsądek podpowiada mi, że jednak lepiej do działającego mechanizmu dodać dłuższy front, niż kombinować ze zmianą bebechów.
Może i tak. Ale zauważyłem, że GHK kożysta właśnie z części od LCT. W sieci jest mnóstwo zestawów konwersji na gbb (z open bolt) dedykowanych do standardu FVC/Boyi. A wychodzi taniej kupić elektryka 74m od LCT, sprzedać gearbox i dokupić konwersję, niż kupić krótkiego akacza i front. Więc jeśli mówisz, że to w standardzie VFC to już wiem co robić, dzięki ;)
VFC nie wypuścił AK-74M w wersji 2012. Co do opłacalności, to VFC zawsze się opłacały. Pewnie za pół roku będzie przy tym AK piękny napis Discontinued i wtedy będzie już za późno na zastanawianie się. Albo możesz poczekać na IżMasz. IMHO też ciekawa opcja.
Wątpię by dawali różne magi. Nie wyobrażam sobie by producent składował ileśset bakelitowych magów na "jakąś okazję" (nie wiadomo jaką). Pomijam sztuki przechowywane w ramach "historii firmy". A uruchomić specjalnie produkcji dla bakelitów przecież nie uruchomią, bo byłoby to nieekonomiczne.