Otoz na tym forum panuje fajna atmosfera sporo uzytkownikow. Wiec przydalby sie tu Czat czyli ShoutBox, zwiekszylo by to aktywnosc strony i popularnosc.
Uważam, że shoutbox jest niewskazany, bo treść publikowanych postów nie będzie archiwizowana. Często ktoś zarzuci ciekawostkę czy rzadkie zdjęcie choćby nawet w Hyde Parku, które potem można odszukać.
A zdarza się mi wracać do starych tematów w poszukiwaniu tej jednej informacji/fotki, o której sobie przypomniałem :)
Shoutbox jest zbędny.
Ludzie zamiast na forum będą zadawać na nim nawet błahe pytania (np.: co zrobić by być jak gru spetsnaz) bez przeglądania forum.
Wiele z "pierwszych i drugich" pytań ma na forum wyczerpujące odpowiedzi.
A na pogaduchy o zadku Maryny to są lepsze programy niż shoutbox.
To jest IMHO, zobaczymy co powie Kazik i reszta użytkowników.
@delim0n - archiwizowane czy nie to kwestia implementacji, nic nie stoi na przeszkodzie by to robić.
Ja jakoś do shoutboxów nie jestem przekonany. Dwa największe problemy jakie z nimi mam to:
1. Brak archiwum (co tak jak Potfur napisał, da się zrobić)
2. Presja psychiczna, gdzie gdzieś może coś fajnego się dziać, a mnie tam nie ma (bo np. jestem w pracy) ;)
Ogólnie jednak też byłbym ciekaw opinii reszty użytkowników.
jako, że zaliczam się chyba do "reszty użyszkodników" dodam coś od siebie.
Popieram to co napisał Potfur:
Ludzie zamiast na forum będą zadawać na nim nawet błahe pytania (np.: co zrobić by być jak gru spetsnaz) bez przeglądania forum.
Wiele z "pierwszych i drugich" pytań ma na forum wyczerpujące odpowiedzi.
A na pogaduchy o zadku Maryny to są lepsze programy niż shoutbox.