• Kategorie

• Konkurs

• rusmil.net Konkurs fotograficzny rusmil.net - termin nadsyłania: 02.10.2011
  • Współpracujemy

• Frontowiec.com
  1. # 31
    Magazynki VFC/G&G (albo G&P - zawsze mylę te firmę - kazik, jak możesz naprostuj mnie) - mają taką samą długość jak wsadzone magazynki, za to są krótsze od wyjętych.
    Boyi i pokrewne (pewnie cymowe) są takiej samej długości jak magazynki wyjęte - przez co - są dłuższe po włożeniu :)

Konkludując - magazynki w prawdziwku wchodzą głębiej niż airsoftowe do replik :)
  2. # 32
    Potwór - G&P
  3. # 33
    Scaliłem ze starym tematem, któremu przy okazji zmieniłem nazwę i go wyczyściłem.

Przedtem za dużo tu było techniki, ale powiedzmy że to dobre miejsce na pytania "czy pasuje?", "czy jest ładny?" ;)
  4. # 34
    Bracia Rusofile wiecie może jak naprawić ten dzyndzel co wystaje od magazynka i klinuje sie i trzyma magazynek w gnieździe? Bo mi się już w dwóch magach połamał i zabardzo nie wiem czy da się to jakoś naprawić.
  5. # 35
    W jakim magazynku? Zaczep z przodu (wchodzący do komory zamkowej), czy z tyłu (nad zwalniaczem magazynka)?
  6. # 36
    z tyłu. magazynki oby dwa od Boyi.
    •  
      bari
    • 2010-01-26
    # 37
    Ja połamałem przednie w midach, i jedyny sposób jaki znalazłem to kupno nowych skorupek :-(
  7. # 38
    Ja właśnie ostatnio sobie też połamałem przednie zaczepy przy 2 magazynkach (najpewniej przez mróz). Czy ktoś już naprawiał tego typu defekt? To już w sumie chyba czwarty albo piąty magazynek który mi się w ten sposób "skończył", także nie chcę dokupywać nowych, a naprawić te zepsute.
  8. # 39
    Ja skleiłem na kropelkę i zakleiłem izolką dookoła. Nadmiar izolki zszedł przy pierwszym zapinaniu maga. Na razie trzyma, ale używam maga jako zapasu (kilka razy się przydał), bo nie ufam temu mocowaniu. Obchodzę się z nim delikatnie:) Jako tymczasowa rezerwa może być.
    Ja również nie wymyśliłem żadnego prostego, nieangażującego, sensownego sposobu, bo można by kombinować z jakimiś żywicami, ale nie wiem czy warto.
  9. # 40
    Nie warto. Magazynki trzaskają od mrozu, potem już będą z byle powodu.
    Najlepiej zmienić skorupy na inne - polecam bakelity :)
  10. # 41
    E tam bakelity świecą się jak psu... yyy świecą się jak ACU. Nic, będę kombinował z "wtapianiem" kawałków rozgrzanego żelastwa w miejsce zaczepu, czy coś. Mam parę magazynków do przeprowadzenia doświadczeń.
    Pozdrawiam
  11. # 42
    Jeśli cię bakelit razi to na Allegro czasami sprzedają polskie, czarne magazynki na 5,45 (od Tantala).
  12. # 43
    Hm...
    Mi się złamał zaczep.
    Wziąłem poxilinę.
    Nalepiłem wielką kostkę, z zapasem zachodzącym 0,5 cm w tył.
    I pilniczek.
    Podpinam, sprawdzam ułożenie.
    I znowu pilniczek. ;)
    Powtarzać do skutku ostatnie dwa punkty. I problem zniknie.

Edytka:
    Na koniec pokryć klejem cyjanoakrylowym i delikatnie spiłować. Nie będzie się kruszyć przy zaczepianiu, nie będzie też odpadać nowy zaczep.
  13. # 44
    Grygorij dzięki, że odpisałeś, właśnie o taką radę mi chodziło!
  14. # 45
    Znajomy, który u nas w grupie naprawia połamane magi, robi to w następujący sposób:
    Zeszlifowuje pozostałości po zaczepie do zera, a na jego miejsce wstawia wygięty z blachy, przyklejony i trzymający się dodatkowo na pinie, nowy zaczep.
  15. # 46
    Heh.. ja swojego GnP naprawiłem za pomocą pierwszej rzeczy jaką znalazłem w szufladzie - milimetrowego kawałka blaszki:
    /lh/photo/pY7OabmIesRIzpyRFkPgNQ?authkey=Gv1sRgCKzIj_-ikNvNiQE&feat=embedwebsite
    /lh/photo/72lARcfWNHdIoPcC9W7Pkg?authkey=Gv1sRgCKzIj_-ikNvNiQE&feat=embedwebsite

Jak do tej pory przez pół roku nie musiałem przy nim majsterkować :)
  16. # 47
    no ja bede musial cos w tym stylu czarnego kolegi zrobić ino co on rozkrecał mag czy jak ?
  17. # 48
    Nie rozkręcał- używam midów MAGa, one są jednoczęściowe.
  18. # 49
    Dostałem właśnie ze SpecShopu magazynek hi-cap Boyi nowej serii - z logo Izmasza, numerem po przeciwnej stronie
    oraz w bardzo ładnym kolorze śliwkowym. Magazynek jest żebrowany, trochę dłuższy niż oryginał ale ładnie wykonany,
    w super kolorze - prawie czarna śliwka jak oryginał.
    Plastik obija się i wyciera też podobnie jak oryginał na jaśniejszy kolor obdartego tworzywa.
    W każdym razie nie "łuszczy" się.

http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_98_101_200&products_id=6069

Zaczep jest mocny w odróżnieniu od GG jaki mam, nie miałem jeszcze okazji go wypróbować na strzelance.
    Wg mojej wiedzy jest to na razie jedyny hi-cap śliwkowy żebrowany no i z koszernym logo.
    Cena to 39zł.

Ciekawostką jest, ze na zachodnich sklepach znalazłem cały zestaw - chwyt, łoże z nakładką oraz magazynek
    jako komplet do konwersji AK74 późnej wersji z Boyi. Sądząc po wykonaniu magazynka Boyi zrobiło krok do przodu i taki komplet byłby super.
    Niestety wszędzie jest "SOLD", a w Polsce nie spotkałem.
  19. # 50
    Autor cytatu: robakiSądząc po wykonaniu magazynka Boyi zrobiło krok do przodu i taki komplet byłby super.

Komplet nie jest "super". Jest OK, ale bez rewelacji. Ale to nie temat o tym.
  20. # 51
    @robaki - rozkręć wnętrze maga i zrób zdjęcie zaczepu "od środka". Jaki jest? Pusty w środku czy wypełniony plastikiem?
  21. # 52
    Kazik widziałeś taki komplet na żywca ? Ja u polskich dystrybutorów nie znalazłem nigdzie...
    Super - znaczy się inne firmy takowego nie robią o ile mi wiadomo - są czarne - OK - ale nie śliwka
  22. # 53
    Tak, miałem taki zestaw kupiony z WGC. Posiadałem też plastiki VFC (czarne) i plastiki od "ostrego" (śliwka) i swoją opinię opieram na podstawie porównania z nimi.

Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct () in Unknown on line 0