Może być jeszcze inaczej...
Jako że w opisie jest 'Zawody Strzelców Wyborowych', mogą to być ludzie spoza WP a będący strzelcami w innych formacjach gdzie bazowy mundur nie jest 'zielony' (Policja ma bodajże teraz czarne), abo zapodali sobie 'dla lansu', by się wyróżniać z tłumu :D
Autor cytatu: willardar yu siu ze to byl konkus tylko dla WP? moze to byly zawody miedzynarodowe, bo watpie by nasi w tym chodzili. uzbrojenie tez wskazuje na wschod.
Na jakiej podstawie wysuwasz takie stwierdzenie?
Bo jeden z nich ma SWD?
Will, to na pewno nie jest AI. Przyjrzyj się jak gość trzyma, AI ma ten fragment zabudowany. Obstawiam Sako TRG. AI Sako
Z tego co wiem to w WP są Sako - ale nie pamiętam już jakie konkretnie.
PS. Artykuł z Sulęcina potwierdził mnie - Sako TRG.
no chcieli sie chlopaki fajnie polansowac, a dotego jaki im wolno to legalnie robic to juz wypas :)
ale ja na ich miejscu wzial bym jakies cudo pokroju np januara ze splawu :)
Duże znaczenie pewnie też ma dostępność takich rzeczy. KLMK można mieć od ręki, Partizanów, Januarów i innych (lepszych) wynalazków jednak trzeba poszukać. No i jeszcze kwestia ceny.
Jak bym zarabiał tyle co przeciętny trep, to bym nie cudował i kupił np. takiego KLMK. Zresztą tak jak pisał Kazik - to jest łatwo dostępne, nawet na bazarze dostać można (tak, ostatnio widziałem ;) ).
Sorki za małą zmyłke :-) Zdjęcia są z lutowego 2/2008 "Komandosa". Widzimy tu polskich Zołnierzy z 17. WBZ na Kursie strzelców wyborowych. Niektórzy z nich maja gore-texy we Flecktarnie a inni Woodlandy. To czemu nie KLMK ?
Szkolenie strzelców wyborowych na Wędrzynie było 15-31.01.2008. wiec było zimno, mokro, leżał snieg :)
Chodzi mi nie o warunki atmosferyczne tylko o to, że skoro snajperzy maja Flecktarny i woodlandy, to czemu by se nie mieli zorganizować KLMK?
Morał z historii jest taki że, skoro występują Flecktarny, Woodlandy i KLMK to nasi strzelcy wyborowi mają możliwość indywidualnego doboru mundurów/kombinezonów maskujących :-)
Jeśli chodzi o wykorzystywanie zachodniego szpeju to słyszałem tylko o obuwiu przede wszystkim przez J.S. Grom i inne jednostki specjalne.Jeśli już jest kupowany jakiś sprzęt poza kontraktem to najczęściej można spotkać produkty Miwo Military.Więc nie ma jakiejś specialnej potrzeby kupowania za granicą.Chociaż słyszałem o jakiś kamizelkach z norwegi ale ich nigdy w użyciu nie widziałem http://www.allegro.pl/item714823659_kamizelka_taktyczna_nfm_oporzadzenie.html tu jest takie coś.