Ten komentarz chyba miał być humorystyczny z zachowaniem zdrowego rozsądku. Jeśli tak, to jeszcze Austro-Węgier tam brakuje.. za rozbiory oczywiście!Autor cytatu: Gwoździki 07:40 15.03.2014
Witam
W takim razie powinniśmy także ogłosić bojkot:
- Litwy za stosunek ich władz do mniejszości Polskiej
- Ukrainy za całą "miłość" jaką mieli i mają do nas, za ich bandy UPA i to jak postępowali z Polakami po wejściu Sowietów w 1939r
(w/w nie rozliczyli się też za pozostawione mienie tzw. zabużańskie)
- Szwecji za "potop"
- Angli i Francji za okazaną pomoc we wrześniu 1939r i sprzedaż Stalinowi
- Niemiec za wieki nienawiści i tyle krzywd..
- USA za wykożystywanie naszej łatwowierności i głupoty...brak wiz, za sprzedaż Stalinowi..
- Chin za tandetne wyroby zalewające nasz rynek
- Wietnamu, Armenii, Czeczenii, Rumunii itd... za tysiące panoszących się w naszym kraju uchodźców
- Izraelowi za ........
..... i tak można znaleźć coś na każdego. W każdym narodzie są dobre i złe jednostki..a odpowiedzialność zbiorowa to już była przerabiana!
Osobiście nie jestem ani "homosowietikus" ani "usafobil" ale drażni mie takie podejście do obecnych wydarzeń na świecie.
Równie dobrze wszyscy mogą nas bojkotować za wtrącanie się w nie swoje sprawy... Historia pokazała jak na tym wyszliśmy
pozdrawiam "Gwoździk"
P.S.
Już widzę miny wszystkich "sprawiedliwych" czytających mojego posta.
Oczywiście mogę nie mieć racji, ale takie mam zdanie.
Wojciech Wściekły 09:20 13.05.2014
Kurcze , nie wiedziałem gdzie to wbić /- sorrki jak offtop/ ale ostatnio niestety ukazało się moim oczom na FB coś takiego: GRH Desantura - . Rozumiem , że można odtwarzać oddziały , jednostki, ale już ta kwestia mnie przerosła kiedy przeczytałem co odtwarzają - 76 dywizja powietrzno desantowa z Pskowa . "Bohaterowie" z Czeczenii, Gruzji i aktualni "goście" na Ukrainie . Czy to odtwórstwo? -
https://www.facebook.com/GRHdesantura
Przyznam ,że nie rozumiem , nie akceptuję - bo dla mnie jest ważne co odtwarzam i w jakim kontekście historycznym, może się mylę?
Teyrnon 09:52 13.05.2014
To juz nie rekonstrukcja.. To militaryści.. Myślę że ideologiczni
Mnie uczyli że patriotyzm to miłość do Ojczyzny, znajomość jej historycznych wzlotów i przede wszystkim upadków, respekt do jej symboliki, poprawność używania słowa pisanego oraz szacunek do innych krajów i ich symboli narodowych... Więc raczej nie wiele mam wspólnego z Prawdziwymi Polskimi Patriotami. Gdyby ktoś zerwał mi flagę z ramienia, zapewne na złość, ona byłaby ostatnią rzeczą jaką ten człowiek widział w życiu. :DAutor cytatu: sliver64zerwał flagę z kamzy, rzucił o glebę i stwierdził, że Polak nie powinien nosić symboli zbójeckiego państwa, które "prowadzi nieczystą wojnę przeciwko krajowi, który jest bardzo bliski memu sercu". Dodał jeszcze, że mamy masę naprawdę pięknych symboli narodowych, którymi powinniśmy się szczycić.
Autor cytatu: ЧебурашкаTrzeba tłumaczyc tak jak ci co robią reko hitlerowców- "ktoś musi grać tych złych".
A pan od bana lata w ciuchach nie ukraińskich tylko serbskich żeby bylo śmieszniej. I dobrze mówi po serbsku.
Organizator ma sobie prawo wyluczyć z gry kogo chce. Jeden wyklucza poniżej 18, jeden SS-manów a inny ruskie naszywki.
Trzeba robić swoje imprezy i tyle.