Adi, nie bede gorszy, siedziałem tuż obok i cieszyłem ryja :]
Sprzet jaki jest, kazdy widzi, z ciekawostek to spojzcie na stopkę kolby... niewygodnie składało mi się do lunety
bo kolba była za krótka postanowilem zaimprowizować na szybko stopkę z kawałka drewna i izolacji. xD
hmmm.. no nie wiem ;) ale czy tylko ja tak uwazam ale, wydaje mi sie ze flora + "jakas kamizelka" i jakas tam bron, to wogole raczej nie jakis lans jest, flore to kazdy moze sobie wziasc i cyknac fotke, ja rozumie ze to nie jakas impresja, ale to niby do lasnsu tez jakos nie podchodzi.. ;P
@ d2io83k lans to OKZK czy r162, lub custom vesty idfu - czyli rzeczy naprawde trudne do zdobycia, jesli chcesz sie tak czepiac,
ale powiem ci ze gorki czy partizany vide twoja fotka mozna kupic latwo i duzo ludzi to ma wiec to dopiero zaden lans jest
kolega uber przynajmniej odbiega od gorkowo partizanowych standardow i to sie liczy na plus :)
a malo tego to zdjecie od kolegi uber podoba mi sie, bo sprawia wrazenie w miare realnie (pomijam kwestie sprzetu czy mundurowe)
Tak, wiem ze ja nie mam szpeju ktory jest nie do zdobycia, mam sprzet ktory jest juz bardzo dobrze znany :)
Co do zjdecia to nie mam do nich zadnego zarzutu, bo jako fotografie sa bardzo dobre.
Ale no wiadomo jednemu sie podobaja brunetki, a innemu blondynki ;) tak samo jest w jakiejs lajtowej stlizacji, czyli o gustach sie nie dyskutuje :)
Spoko Mroov, tylko nachyl się trochę do przodu, oprzyj się jeszcze trochę za łokciem na kolanie (bo połączenie łokieć - kolano jest trochę niestabilne).
tez uwazam ze fotka ok :) bo przeciez sam mam podobny sort mundurowo/wyposazeniowy :P nie chodzi mi tez o to ze co nie moje, albo inne nie jest fajne, bo fotka o ktorej byla taka "krytyka" tez jest fajna ;)
A ja się bałem ,że mnie zjedziecie za moją prowizorkę.
@Uber: Wyglądasz na trepa ze straży granicznej.Las , posterunek, fajka i twarz obrazująca marazm ;D (bez obrazy)
@Mroov - o ile można powiedzieć - lanserskie okularki ;)
To może teraz moja kolej. Prosze o wyrozumiałość, bo to moje pierwsze zdjęcie na forum.
-Mundur TIGR
-Oporządzenie Smiercz-A
-Chusta w TIGR
-no i niestety trafiła się opaska polarowa we flecktarn.
Spokojnie Panowie, czepiacie się :P Będą pieniążki to bedzie i Gorka i inne bardziej lanserskie rzeczy. Tutaj zaznaczyłem że to niedzielna strzelanka tak więc pozwoliłem sobie na luźne podejście do tematu. Lans czy nie - powiem tak, ta fota spodobała mi się i poprostu chciałem się z wami podzielić moją radością, drodzy Koledzy :) ;]
Ale krytyka wskazana, nie mam nic za złe jeśli o to chodzi.
Pfff... Mam Gorkę, mam KLMK, mam Afgana do tego masę szpeju, a i tak najbardziej lubię Florę...
Mnie osobiście nie pociągają "Pr0" mundury, pociąga mnie właśnie ta zwykłość, nie wiem jak w innych częściach kraju. Ale w Mazowieckim jest najwięcej Gorek i Partizanów.
A Flora pomimo tego, że najbardziej popularna w Rosji nie jest w oczach "maniaków'" pr0.. i kij im w oko ;).
Uber_Soldat... według mnie są to bardzo klimatyczne fotki, a dlaczego ? bo są właśnie zwykłe i w moim przekonaniu są bardziej koszerne niż nie jedne "profesjonały".
No ale jest to moje zdanie :).
Autor cytatu: echelon4Mnie osobiście nie pociągają "Pr0" mundury, pociąga mnie właśnie ta zwykłość, nie wiem jak w innych częściach kraju. Ale w Mazowieckim jest najwięcej Gorek i Partizanów.
Kwestia okolicy... są miejsca gdzie jest wysyp partizanów, gorek, a są też i takie gdzie na palcach jednej ręki można policzyć ludzi w jakimkolwiek rosyjskim sprzęcie.
W mojej dziurze zamieszkania, jest jedna osoba z partizanem, jedna osoba z gorką.
---
Druga sprawa - jesteśmy na forum 'tematycznym', trudno jest się nam lansować przed nami samymi, sprzętem który większość z nas miała i/lub ma. Dla mnie to jest temat gdzie można pokazać siebie, w fajnej kompozycji (terenu/stroju).
Nie zdziwię się, gdy po Stalkerze 3, OldTownie będzie wysyp fot kompletnie nie rekonstrukcyjnych.
---
A teraz na temat:
Red_Ivan - jak się nosi Smercz-A, bo jeszcze nie miałem okazji go macać?
Bardzo dobrze. Na początku bałem się trochę o te metalowe zapięcia ale wszystko jest w porządku.
ps. Ja np. jestem jedyną osobą w mojej okolicy, która nosi rosyjski mundur.
red_ivan- witaj w klubie, w mojej okolicy Rosjanie są uważani za największych bandytów w okolicy. Bez wyjątków.
Osobiście również lubię proste rozwiązania, najbardziej przypada mi do gustu flora ;)
Na podkarpaciu spotkałem tylko jedną osobę w ruskim wdzianku a był to KZS i było to na 2 dniowym zlocie w Sanoku. Trochę szkoda, że oprócz naszego teamu nie ma innych podobnych w okolicy. Ale ma to też stwoje plusy ;] Na każdym zlocie słynne hasło "O! ruscy przyjechali" :)
A co do fotek lanserskich to jestem tego zdania co Potfur.
Wg mnie naprawdę lanserska jest fotka która wygląda jak te co na codzień przeglądamy w necie i których mamy całe gigabajty na kompach ;] Czyli zwyczajnie. Szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie fotek w iście filmowym stylu a'la Black Hawk Down... te są zarezerwowane dla gości w marpatach :D
U nich (CCCP) takie przepisy wysoko nosić pas. U nas młode koty też nosiły wysoko a u dziadków pasy wisiały na jajach :-)
Widocznie na zdjęciu jest jakiś służbista :-)