na to ze w terminie to raczej nielicze, bo te ich terminy sa nie realne raczej :)
zobaczymy jak bedzie. Ps. przy waszych zakupach gdzie byl placony vat ?
moze by watek o gunnerze wydzielic do dzialu "Sklepy, sprzedawcy, wspólne zakupy"?
ja zamawialem 2x i podwojnie zaluje.
pierwszym razem zero kontkatu, opoznienie 3tg, 1 element zamowienia niezgodny na co oczywiscie zlewka i brak odpowiedzi.
za drugim razem odpowiedz po 2 tg ze poszla paczka, po 3 ze nie ma 1 przedmiotu, ktory zamawialem i czy chce refund. i koniec info. po 4 tygodniach info ze poszla jakas przesylka dodatkowa. w tym czasie ZERO odpowiedzi na maila. wszynam spor w paypal.com w sprawie oszustwa. odpowiedz gunnera ze ooczywiscie kase zwroci. mija 7 dni. nic. ponawiam spor. paypal zamyka spor gdyz gunner przedstawia tracking 1 paczki, ktora zawiera tylko 25% zamowienia (wartosciowo). wkurwiam sie. gunner nie odpisuje na zadne maile. wszczynam kolejny spor w paypal. dzwonei do paypal, mailuje do paypal. gunner nic nie odpowiada. przychodzi 2 paczka - w niej jakies 2 magazynki. po 2 tg paypal informuje gunnera, ze sciaga kwote defraudacji z jego karty. gunner odzywa, pisze mi maila z pytaniem czy kasa dotarla. oczywiscie nie dotarla.
kaze mu zwrocic mi paypalem. on ze nie ma kasy... ja ze payapl mu to sciagnie i zamknie konto. on ze sie boi etc. w koncu przelewa po 4-5 grozbach, a ja wycofuje skarge.
przychodzi paczka (ta 1) - a w niej ak105 unicorna wrecz w czesciach. wrzucony luzem do pudla karton.
zjebuje gunnera na dostepnych forach...
Summa summarum - dostalem zwrot po ponad miesiacu, naroznicach kursowych stracilem ponad 100zl. Na mailowaniu, czytaniu regulaminu paypal, gadaniu z paypelem stracilem z kilkanascie godzin. Fung jest podlym, zoltym oszustem, ktory myslal, ze zrobi polaczka w ciula.
tak wiec zamawiajce - jest tanio. problem tylko w tym, ze czasem toawru nie ma, czasem jest uszkodzony, czasem o kase trzeba sie mocno poszarpac. ale ceny sa fajne. ja wole RSOV, doplace te 5% i mam towar w standardach wgc - szybko i pewnie.
PS
zamawialem u niego swd, w czasie jak mi napisal ze ma out-of-stock zdazylem kupic innego za granica, sprowadzic, i sprzedac, a od tego k...a nawet nei mialem info czy dostane zwrot kasy.
No to, że dostałeś unicorna w częściach to akurat wina urzędu celnego - to oni tak wszystko traktują. Mój AKS też przyszedł w częściach walających się po pudełku.
Ja na szczęścię dostałem od gunnera to co zamówłem, ale ogromne wątpliwość w urzędzie celnym wzbudzała faktura - oczywiście na zapytanie wysłane do gunnera o fakturę prawidłową całkowity brak kontaktu. Po 4-tygodniowym boju z urzedem celnym wielu telefonach i faksach wreszcie dostałem paczkę.
Doszedłem do wniosku, że gdybym wiedział, ze tak to będzie trwało to zamówilbym w Polsce.
jak narazie gunner wyslal mi paczke w terminie, ale fakt ze komunikacja mailowa u nich lezy i kwiczy, najlepiej zadzwonic do nich bo inaczej to zero innfo kiedy co i jak. teraz pozostaje czekac co w tej paczce i co tez nasz urzad wymysli
polaczenie z normalnego telefonu wyszlo mnie < 10 zl, co stanowi około 1% zamówienia - morał z tego taki ze jak chcemy dzwonic tam czesto :) lepiej kupic w rsov
ciekawa sprawa, tracking z hk pokazuje ze paczka znalazla sie w polsce 1 maja ! , tracking pocztexu nic nie pokazuje (edi recived) a poczta gdzies ja kisi :(
i tu pytanie do was - jak bylo z poprzednimi zamowieniami ?
Dzwonimy, dzwonimy........
32 281 94 70
32 282 4504
TUU TUUU TUUU TUUU TUU TUUU TUUU TUUU...
Kazdy numer zajety.
Jednak tam trzeba pojechac po te paczke.
Ma moze ktos nr faxu do Bytomia??
Mamy nowe numery: (032) 281 50 47 - nikt nie odbiera , 282 30 80 - uszkodzona linia
no po mekach paczka dotarla - oczywiscie zaden urzad nic o niej nie wiedizl :), faktura ok, sprzet ok - wszystko w komplecie, niestety doliczyli clo (jak na zabawki) + vat ale tylko do wartosci towaru , na pocieszenie wyglada na to ze nikt jej w UC nie otwieral
i jescze jedno dla wszystkich ktorzy kupuja cos w tajwanie, miejcie na uwadze hiper predkosc dzialania naszych UC :(
oto wyciąg z trackingu:
1-May-2008 Poland Arrived.
23-May-2008 Poland Delivered.