Autor cytatu: HooliganHah nie nie, ja robię TsSN "B" z 2013-14 "przezroczyste przylubice" not for me:D
(Hałer ściągnąłem na zamowienie niestety gość sie rozmyślił...)
A co to takiego TsSN "B" :P Jak już to TsSN "V" a najlepiej to CSN "W" ;)
W Rosji zatrzymano pod zarzutem "kontrabandy" kogoś kto wysyłał pocztą kamizelki i hełmy. Zatrzymanie na podstawie Paragrafu 226.1 Kodeksu Karnego Rosyjskiej Federacji.
(http://www.zakonrf.info/uk/226.1/)
Czyli już 100% oficjalnie.
Z tego co wiem to już od połowy stycznia coś się faktycznie dzieje, dogadywałem wtedy sprawę 43ek z Makarowem (ten z grej szopu). Wszystko było cacy i nagle szlag, capnęli jego znajomego-znajomego właśnie za wysyłki. Od tamtej pory nie bawi się w kamzy balistyczne, co widać.
Poczta Rassiji - 7 dni. Moskwa -> Strzelin. Dziękuję, pozdrawiam.
Paczka zamknięta, nikt do środka nie rzucał okiem czy przypadkiem elementów Iskandera sobie nie ściągałem.
W środku jedynie lewa kabura SRVV i szmata na Altyna.
Ps.
Nogi siostry oraz elementy pościeli nie są częściami składowymi paczki.
Ps. 2
Kontakt i namiary utajnione xD
Jak bez cła znaczy, ze raczej nie sprawdzali zawartości. Jak nie sprawdzali zawartości to nic dziwnego, że przyszła.
Na pytanie "jak reagują służby" może dać odpowiedź historia paczki którą sprawdzono i ew. oclono.
Jedno jest pewne. Jeśłi reakcja będzie "niepożądana" to ten temat może być źródłem materiału dowodowego.
Witam, chciałem się dopytać czy ktoś z was wie coś na temat wysyłki zdekowanych część broni z rosji?
Mianowicie mam możliwość za bardzo niską cenę od sztuki dorwać granaty wog-25 ćwiczebne. I teraz pojawia się pytanie czy mi tego na granicy polskiej czy rosyjskiej nie zatrzymają i/lub nie zapuka do mnie któregoś ranka ekipa z którejś z 3literowych organizacji rządowych :/ . Z góry dzięki za odpowiedzi :)
Są one na rosyjskim rynku dostępne od bardzo dawna po niskiej cenie, jednak mogą być z tym problemy na granicy, a niektórzy sprzedający nawet nie chcą wysyłać za granicę.
No ogólnie miałem zamiar zamawiać kurierem od tego jegomościa ale po obczajeniu cen za 15 sztuk(3,75kg) jednak lepiej pocztą za te 170 zeta pocztą rasyi nadać. W każdym razie macie może jakieś Wskazówki jak np opisać paczkę, żeby nie było problemów w razie czego. Bo najgorzej to chyba będzie na rosyjskiej granicy bo na polskiej się tak nie czepiają. Czy po prostu kupić i mieć nadzieję, że przejdzie?
Autor cytatu: TaganKoledzy czy ktoś kupowal bezpośrednio od Stich Profi, jak to u nich wygląda z płatnościami i wysyłką? Bylbym wdzięczny za jakieś info.
Z tego co pamiętam bezpośrednio stichprofi nie wysyła do Polski, chociaż mogę się mylić.
Autor cytatu: Soltys[quote]Autor cytatu: TaganKoledzy czy ktoś kupowal bezpośrednio od Stich Profi, jak to u nich wygląda z płatnościami i wysyłką? Bylbym wdzięczny za jakieś info.
Z tego co pamiętam bezpośrednio stichprofi nie wysyła do Polski, chociaż mogę się mylić.[/quote]