G&G raczej nie podejdzie, reszta powinna pasować od razu lub po małym piłowaniu zaczepów. Wnioskuję to tylko z fotek magazynków wyzej wymienionych i magazynków LCT.
Pozdrawiam
Battleaxe robi same śmieci. Spójrz na zatrzask magazynka, ile wpięć/wypięć on wytrzyma? ;)
Z moich doświadczeń (rpk lct z komorą e&l):
- wafle cymy pasują, takie se ale są i podają
- stalowe cymy wymagają lekkich modyfikacji czoła magazynka (skrócenie czoła i zaokrąglenie krawędzi bocznych, łatwiej się wpina, robiłem 9 sztuk, mam już wprawę :P).
Osobiście zdecydowałem się na stalowe cymy z 2 powodów:
-dobra cena
-niezawodność
-skorupa podatna na mody (niebawem całą flotę modyfikuję pod skorupy od palnej) w porównaniu do plastiku
-każdy dopasowywany ręcznie przez co wszystkie siedzą jak skała, bez luzów w jakimkolwiek kierunku, wpinają się i wypinają wzorowo
Co do magazynków ogółem. Do replik AK od LCT (do E&L też podejdzie bez większych problemów) dostępne są magwell spacer i magwell extension. Posiadam oba u siebie i bez 2 zdań, wpinanie magów w aka jeszcze nigdy nie było takie łatwe ;)
GP podchodzą, podobnie jak pod większość replik AK74.
To chyba najlepsze magazynki jeśli chodzi o odwzorowanie oryginałów - śliwki i czarne mają żebra w ilości jak trzeba i ząbki na tylnej ściance magazynka, bakielity są nie pomarańczowe tylko z fajnego mieszanego tworzywa imitującego bakielit i podobnie jak oryginały nie posiadają żeberek.
Do tego znane są ze swojej żywotności i bdb podawania kulek.
Doktoryzowałem się na necie przeglądając praktycznie wszystkie modele dostępne na sieci bez względu na cenę,
wybrałem kilka i GP nie miały sobie równych.
Krótko mówiąc:
- historycznie najlepsze
- jakościowo - górna półka
Autor cytatu: Lechu
Co do magazynków ogółem. Do replik AK od LCT (do E&L też podejdzie bez większych problemów) dostępne są magwell spacer i magwell extension. Posiadam oba u siebie i bez 2 zdań, wpinanie magów w aka jeszcze nigdy nie było takie łatwe ;)
Magwell Spacer może i pomaga, ale Magwell Extension moim zdaniem przeszkadza (opinia z autopsji).
Orientujecie się może czy te magi od G&P co w pierwszym poście podał mishka021 wejdą bez problemu do cymy (dokłdaniej cm.045) bez żadnych luzów i żeby działały jak trzeba ?