• Kategorie

• Konkurs

• rusmil.net Konkurs fotograficzny rusmil.net - termin nadsyłania: 02.10.2011
  • Współpracujemy

• Frontowiec.com
  1. # 1
    Na EBAirsoft pojawiły się latarki będące kopią latarki Kleszcz od Zenitco (lub też nią inspirowane, bo detalom się nie przyglądałem) .
    Dostępne w czerni:
    http://www.ebairsoft.com/twps-tactical-weapon-light-p-8812.html
    I "Tan":
    http://www.ebairsoft.com/twps-tactical-weapon-light-p-8842.html
    Gdzie ten drugi to zdaje się wymysł producenta, bo nie widziałem aby Zenitco produkowało jakiekolwiek akcesoria w innych kolorach niż czarny / grafitowy (to drugie np. DTK-2).

Pierwsze co po zobaczeniu zdjęć mi się rzuciło w oczy, to że montaż B9, który się dostaje jest lekko "niepełnosprawny" w porównaniu do oryginalnego. Tzn. nie ma możliwości zamntowania Zenitcowych chwytów na sobie (w załaczniku zdjęcie wcięcia, którego brakuje).

Poza tym 170 lumenów wydaje się jakoś mało. Mam nadzieję, że żarnik dioda LED będzie kompatibilny z jakimś popularniejszym wzorem na rynku i wymiana będzie możliwa.

Załączniki:

• twi_b9.jpg
  2. # 2
    Mam już tą latarkę. Daje światłem całkiem nieźle. To znaczy, wystarczająco, by oślepić. Dodatkowo, w środku snopu światła jest największe natężenie.

Latarka ma tryb normalny i stroboskop. Idealnie, więcej nie trzeba.

Wykonanie niezłe, oznaczenia są, przycisk żelowy też.

Jak ktoś chce, to mam jedną na zapas w PL.
    • cyp
    • 2015-07-04
    # 3
    Autor cytatu: kazikPoza tym 170 lumenów wydaje się jakoś mało. Mam nadzieję, że żarnik będzie kompatibilny z jakimś popularniejszym wzorem na rynku i wymiana będzie możliwa.

To jest w końcu LED czy żarnik? Bo to dwie zupełnie odmienne rzeczy.
  3. # 4
    Ta kopia świeci przy użyciu diody LED.
  4. # 5
    Dzisiaj latarka przeszła test bojowy.
    -zdecydowanie, lumenów wystarczy, żeby oślepić nawet na słońcu. Testowałem na paru osobach i sobie,
    -latarka jest leciutka,
    -jest możliwość błyskawicznego włączenia zarówno strobo, jak i normalnego trybu.
    -możliwość zamontowania latarki pod lufą, a nie z boku daje możliwość wychylenia się z repliką bliżej rogu, dodatkowo latarka nie przeszkadza w opieraniu repliki o framugę/drzewo.

Ogólnie dobra replika, cena niewygórowana.

Producentem jest Samoon.
  5. # 6
    Ktoś próbował używać latarki z oryginalną szyną B9? Bo odwzorowanie tej z zestawu mnie nieco razi, a niestety bez ostrzejszych przeróbek latarka nie będzie pasować do kopi B9 TWI, którą mam w domu.
  6. # 7
    Od siebie dodam, że ta latarka od Samoon to jest chyba to samo co Asura wypuściła...
  7. # 8
    Mam tą latarkę z EBairsoft, niestety żółtki nie przysłały włącznika żelowego... Wie ktoś może jaki będzie pasować?
  8. # 9
    Reklamuj - produkt wybrakowany.

Przy okazji, latarka ma oznaczenia wersji "2P" a jest to wersja "2PS"

Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct () in Unknown on line 0