Pierwsze co po zobaczeniu zdjęć mi się rzuciło w oczy, to że montaż B9, który się dostaje jest lekko "niepełnosprawny" w porównaniu do oryginalnego. Tzn. nie ma możliwości zamntowania Zenitcowych chwytów na sobie (w załaczniku zdjęcie wcięcia, którego brakuje).
Poza tym 170 lumenów wydaje się jakoś mało. Mam nadzieję, że żarnik dioda LED będzie kompatibilny z jakimś popularniejszym wzorem na rynku i wymiana będzie możliwa.
Autor cytatu: kazikPoza tym 170 lumenów wydaje się jakoś mało. Mam nadzieję, że żarnik będzie kompatibilny z jakimś popularniejszym wzorem na rynku i wymiana będzie możliwa.
To jest w końcu LED czy żarnik? Bo to dwie zupełnie odmienne rzeczy.
Dzisiaj latarka przeszła test bojowy.
-zdecydowanie, lumenów wystarczy, żeby oślepić nawet na słońcu. Testowałem na paru osobach i sobie,
-latarka jest leciutka,
-jest możliwość błyskawicznego włączenia zarówno strobo, jak i normalnego trybu.
-możliwość zamontowania latarki pod lufą, a nie z boku daje możliwość wychylenia się z repliką bliżej rogu, dodatkowo latarka nie przeszkadza w opieraniu repliki o framugę/drzewo.
Ktoś próbował używać latarki z oryginalną szyną B9? Bo odwzorowanie tej z zestawu mnie nieco razi, a niestety bez ostrzejszych przeróbek latarka nie będzie pasować do kopi B9 TWI, którą mam w domu.