Jaką replikę byście polecali dla typowego rusofila w roli snajpera. Od 6 lat siedzę w tym "fachu" i nie chcę repliki dla zielonych którzy dopiero zaczynają. Do tej pory mi służyła samoróbka M24. Chcę teraz coś bardziej ze wschodu:) Linki mile widziane
Ak-74 VFC, SWD Real Sword to już chyba absolutny szczyt lansu u rusofili. Repliki LCT ewentualnie E&L też są całkiem dobre. Jak dla snajpera możesz jeszcze sprawdzić WSS Wintoreza od King Armsa.
SWD RS lub kopia cymy. Przedłużony cylinder, i dość pancerne gboxy no i długa lufa. Drewno w stocku.
SWD CA lub kopia A&K. Też przedłużony cylinder. Z kolei trochę ciężej będzie bo mocowanie lufy jest do dupy. (w przeciwieństwie do RS/CM)
ze Springów (które po użytkowaniu M24 będą Ci bliższe:
SWD-S ARES -gumka od VSR i lufa od VSR, dobra pojemność cylindra i dość prosty tunning.
SWD A&K -gumka i lufa od AEG, dobra pojemność cylindra i dość prosty tunning.
Do wszystkich SWDeków jest multum dostępnych magów (nie wiem jak sytuacja z RS wygląda, ale CM powinny pasować). Polecam na wumagu poczytać o wyżej wymienionych replikach. Ale co do najmniejszego pier*olenia, to zdecydowanie najlepszy jest SWD RS. Stalowy, bebechy porządne w stocku, pancerny po prostu. Wrzucasz preckę, gumę i springa i po prostu nawalasz, jeszcze SWD-S Aresa może być przyjemny w tunningu i strzelaniu.
Co do WSS, no to wg. mnie snajperka-snajperka to z tego żadna. Jako karabinek wyborowy, wsparcia piechoty itp. to jest dobry, ale do typowego snajpienia, to raczej ma za krótką lufę.
@Maza, zapominasz, że można kupić konwersję Mancrafta do V3 i kosztem stracenia full auto wyciągać z WSS ponad 600FPS.
Wszystko jest do zrobienia :)
Gdyby jeszcze wydali takie GB w standardzie SWD to ho ho.
Jest jeden człowiek Z PDiKiem w SWD (Mendi), ba, mają nawet umożliwić przerobienie i montaż przez Mendiego PDiKa do SWD.
Dla typowego rusofila:
Afgan AKS74N + PGO / SWD
Później AK74M + ??? / SWD /SWDs
Podstawowe pytanie- ma być odpowiednikiem czegoś co strzela dalej (+500m) w realu (bierzesz SWD) lub ma po prostu walić jak snajpa (bierz co chcesz).
Nie zapominajmy, że jest jeszcze SWD-S Cymowe - GB to kopia RSa i da się na nim bardzo zgrabnie tunning zrobić. Osobiście przerobiłem już 3, każdyt wyszedł 600fps lub więcej. Nie jest to idealna replika SWD-Sa ale dramatu nie ma.
Ale fakt - SWD Real Sworda to święty gral, absolutnie wart swojej ceny!