Witam, postanowiłem zająć się pisaniem artykułów (prędzej czegoś takiego nie robiłem więc wybaczcie mój nieprofejsonalizm) na temat jednostek specjalnych, akcji, sprzętu itp. Pierwszy wpis poświęciłem jednostce GRAD z St. Petersburga. Miłego czytania, liczę na komentarze, oceny ... :D
Bardzo fajne artykuły, sporo fajnych zdjeć zwłaszcza w wątku o "Gradzie". Widziałem kiedyś fotkę OMONu petersburskiego z 1993 roku i też byli naszpikowani amerykańskim sprzętem (kamizelka blackhawk, woodland, hełm fritz, tarcza amerykańskiej produkcji wozili się chevroletem czy tam dodgem jak w tym filmie o ROSNie i tylko AKSU było ruskie).
Autor cytatu: az12121Bardzo fajne artykuły, sporo fajnych zdjeć zwłaszcza w wątku o "Gradzie". Widziałem kiedyś fotkę OMONu petersburskiego z 1993 roku i też byli naszpikowani amerykańskim sprzętem (kamizelka blackhawk, woodland, hełm fritz, tarcza amerykańskiej produkcji wozili się chevroletem czy tam dodgem jak w tym filmie o ROSNie i tylko AKSU było ruskie).
To jest bardzo ciekawa fotografia! Dzięki za wrzucenie jej tutaj. Dziwne że te hamerykańskie wozy mają hamerykańskie blachy :D Może ludzie z OMONu byli na ćwiczeniach w USA ?