Dostałem "zaproszenie" do poprowadzenia prelekcji na temat dowolnego tematu związanego z ruskimi na konwencie: http://www.niucon.ifan.pl/
Z podstawowych informacji:
- zaproszenie nie dotyczy bezpośrednio mojej osoby, może to być dowolna, chętna osoba z naszego grona,
- będzie dostęp do aparatury nagłaśniającej i rzutnika,
- nie ma problemu z "reklamowaniem" rusmil.net, czy też dowolnego tworu odpowiedzialnego za przygotowanie prelekcji w jego trakcie (np. link na końcu, chociaż jakiś drobny w stopce też pewnie nie zaszkodzi),
Nie wiem za bardzo co jeszcze napisać lub o co zapytać. Jakieś pytania lub propozycje tematów? W ogóle są jacyś chętni by pojechać i wykładać ? :D Bo to w sumie najważniejsze. Ja jestem raczej mierną medialnie osobą - ale pomóc przy przygotowaniu ewentualnego materiału chętnie pomogę.
PS. Nie dałem organizatorowi jednoznacznej odpowiedzi - więc nic na siłę - jeśli nie będzie chętnych to trudno.
Uważam, ze dobrze by było jednak kogoś tam wysłać. Wspólnie opracować prelekcję i niech jedna osoba gada. Bardzo dobra okazja, żeby się zareklamować. Aczkolwiek sens jechania, tylko dla osoby z dołu Polski...
Najłatwiejszym tematem (przynajmniej dla mnie) byłaby prelekcja na temat kamuflaży używanych w ZSRR i FR od lat 80 do współczesności. Materiału na ten temat dużo, można wrzucić foty, i jest to chyba temat, który miałby szanse publiczność zainteresować (zakładam, że składa się ona z airsoftowców, a nie hardcore'owych militarystów).
W imieniu organizatorów konwentu NIUCON chciałbym zgłosić zapotrzebowanie na 2 osoby, które byłyby chętne przygotować na konwent prelekcję na temat WDW i Specnaz.
W skrócie powiem, że chodzi w zasadzie o ogólne przedstawienie jednostek z ukierunkowaniem na działania piechoty. Warto dodać trochę ciekawostek i anegdot.
Można się też zasugerować planem prelekcyjnym zrobionym przez Supera z Częstochowy(speca od Sealsów):
Historia , powstanie, rozwój, co dziś robią, czym się zajmują, jak ich poznać, fenomen fok, główne aspekty ich wyposażenia, wyglądu i całej otoczki, jak ich dobrze rekonstruować i jak najtaniej można to zrobić i jak unikać błędów.
Tutaj jest link do właściwego tematu: http://rusmil.net/forum/discussion/815/1210piatekniedziela-niucon-wroclaw/#Item_1
(bo to jednak zlot strzelający :) )