Witajcie!
W grze Call Of Duty 4 Specnaz biega w biało-czarnych arafatkach ;) Moje pytanie jest krótkie: Czy w realu specnaz również używa arafatek?
Przyglądając się w grze zauważyłem, że mają arafatki, oporządzenie rosyjskie (nie pamiętam jak się nazywa? stanik? nie wiem) i kamuflażu już nie dojrzałem!
Spodobał mi się ten styl i nawet przez to bez namysłu zakupiłem arafatkę (czarno-zieloną)
W tym najpierwsiejszym Ghost Recon? To z tym początkiem "Jest rok 2008..."? :D Tam jest tylko gościu z RPK-74 (i inni ruscy też) Najlepiej wygląda koleś w 6sh92 i w niebieskim tigrze z AK-74M + GP-30 (bosko :D)
Tia w tym najpierwsiejszym, rok 2008... a miejsce akcji pamiętasz? :)
Teraz to mi nabiłeś ćwieka z tym RPK... wiem że w dodatku (pystynnym Desert cośtam) był PKM.
Dla mnie w specnazie najważniejszą rzeczą jest to, że jest tam pełno "kałachów" ;)
Wiem, że specnaz to również oddziały w innych krajach, ale ja tylko lubuje się głównie w rosyjskim wojsku :P
Tylko skąd wytrzasnąć błękitny beret? :P
PS. takie małe OT.. Marines mają zawołanie "Hooah!" a rosjanie?
"Urra! Urra!" (takie ichne hura, ale to zawołanie WDW).
"Specnaz" sam w sobie znaczy jedynie "specjalnego przeznaczenia". Nie określa dokładnie co to za jednostka. Polecam poczytać o Specnazie na wiki (polskiej i angielskiej) i w ogóle gdzieś w sieci, gdzie się nie powołują na Suworowa ;)
Odnośnie tego filmiku - Kazimierz stwierdza, że nie należy się zbytnio sugerować tym co noszą na "pokazówkach" (na której nawiasem mówiąć widać też inne stroje niż KLMK, gdzieś tam na pewno jest jedna Gorka i parę KZMów).
I nie zmuszajcie mnie do zamknięcia tematu, bo wydzielić to tutaj też nie ma za bardzo co. Jak ktoś chce rozmawiać o specnazie to polecam założenie nowego. Wiem, jestem nazi(kazi?)-moderatorem, ale to wszystko dla waszego dobra pączuszki, żeby dało się na forum cokolwiek znaleźć.
Potfur, pierwsza misja odgrywała się w Osetii Południowej. I pamiętam, że wszyscy mieli te kijowe 47'ki. Gorzej jak łupali z granatników w późniejszych misjach ;-) Moja ulubiona misja to numer 4 na poziomie elity ]:->
Sorka za OT, nie mogłem się powstrzymać :P
Na moje skromne oko Specnaz w CoD4 biega w tym(część ma takie kurtki a reszta umundurowania jest w kolorze khakopodobnym, trochę bardziej zielonym).
Co do oporządzenia cześć ma Smersze(ale jakoś dziwnie obładowane) a część Grady-1 tak mi się zdaje, nie jestem pewien(w trybie multi postać z PM ma coś co przypomina Grad-1). Obserwacje głównie z trybu multi.
Przepraszam że odkopię wątek ale... Ten ''Specnaz'' w Multiplayerze w COD4 to są byli skorumpowani rosyjscy żołnierze którzy przeszli na stronę komunistycznych ultranacjonalistów (Dlatego mają młot i sierp na herbie w multi). To nie jest prawdziwy Specnaz. Jak się grało w kampanię single to się wie że Specnazowi pomagaliśmy a nie walczyliśmy z nim.
Autor cytatu: mrtankskorumpowani rosyjscy żołnierze którzy przeszli na stronę komunistycznych ultranacjonalistów (Dlatego mają młot i sierp na herbie w multi). To nie jest prawdziwy Specnaz. Jak się grało w kampanię single to się wie że Specnazowi pomagaliśmy a nie walczyliśmy z nim.
I dla tej, jakże ważnej (szkoda że nic nie wnoszącej do tematu) informacji odkopujesz wątek sprzed 5 lat?