Ma ktoś jakieś poważne fotki z wojsk FR, ew. byłych satelitów essesereru, gdzie używany jest ten kamuflaż? Chce zrobić stylizację pod to camo i miło by były gdy ktoś podrzucił coś na czym można się wzorować.
No to jest to rewers Partizana M nazywa się SS Jesień z drugiej strony SS Wiosna. Nie wiem co to SS Retro, ale mam podejrzenie że kupiłeś maskałat od VSO i chcesz co by było koszer ale powiem tyle szukaj sobie fotek Kazachskich komandosów bo Rosjanie noszą się w SSO :) Fotka powyżej Partizan M od SSO na tym Smiersz też SSO.
Nie nie kupiłem. Wiem że ruscy noszą się w SSO, ale właśnie pytam się o używanie tego wzoru kamuflażu z sz FR, nieważne czy to partizan-m, chimera czy medusa.
SS retro to nazwa potoczna, która ma nawiązywać do korzeni rodziny kamuflaży SS. Nie chciało mi się pisać Eichenlaub - A i Eichenlaub -B. Oczywiście mogłem napisać SS-wiesna i osień, ale przyznam się że nie pomyślałem. Mea culpa.
Nazwa potoczna tak?
,,potoczny «powszechnie używany lub spotykany na co dzień»'' SJP
Pierwszy raz się spotkałem z taka nazwą i najpewniej ostatni.
Fotek trochę jest ale bardzo rzadko używany maskałat przynajmniej przez Rosjan
Poniżej Bierkut Kazachstanu
"Oczywiście daty wykluczają fakt, że były to akurat te mundury, o których wspomina Kapalek, ale świadczy o tym jak rzadko spotyka się mundury z tej "SS-retro" rodziny (czyli zawierającej kamuflaż w kolorystykach bliższej oryginalnym niemieckim wzorom kamuflażu)." -Kazik