Ta optyka na 3 zdjęciu to zapewne MEPROLIGHT M-21: http://www.impactguns.com/store/mep_optic_sights.html
Kombinezon jest do załatwienia, szczegóły na maila albo w poście o zamówieniu w SPOSN
Co do Kobry to też jestem ciekawy, bo prawdę mówiąc poza zdjęciami folderowymi w realnej akcji uchwyconej jej nigdy nie widziałem. Wydaje mi się że - przynajmniej w AT - dominują EOTechy
@Yakarov
Z czego wnosisz że Kobra to sprzęt myśliwski?
Kobra to sprzęt wojskowy, produkowany przez Izmasz, ale są różne wersje Kobry, niektóre przeznaczone dla myśliwych (czyli na te różne szyny typu weaver, ris itd.). Kobra była używana w Czeczenii i podobnież wciąż używa tego "Rost", poza tym jest dosyć popularna wśród myśliwych.
Akurat linka do producenta to teraz nie znajdę, ale wiem że to produkuje Iżewsk Motozawod. Nie wiem czy to część Izmasza, jakiś oddział czy coś takiego, ale podobnież są powiązane.
No i jak mówiłem, wersji Kobry to jest kilka, niektóre typowo eksportowe.
To nie jest kombinezon saperski tylko szturmowy. Nazywa się Woin. Zwracam uwage na brak rękawic - jest to kontynuacja pomysłu z II WŚ w postaci pancerzy na korpus. Tu mamy ochronę kkompleksową.