Autor cytatu: baju123Też się spotkałem z tym na allegro, ale nie wierzyłem w "Ruskość" tego czegoś. Są jakiekolwiek pieczątki na tym Maskałacie? ;p
Autor cytatu: KamilCo to za krój? Albo inaczej - do czego najbardziej jest zbliżony?
Autor cytatu: kazikKieszenie w spodniach posiadają klapki, które w teorii (chyba!) powinny chronić przed dostaniem się syfu do środka, lub przeciwnie, wypadnięciem rzeczy.
[..]jakiegoś słonia o odstających uszach...
Autor cytatu: PotfurPartizan, bez kilku rzeczy wspomnianych przez kazika.
Autor cytatu: PotfurTam są kieszenie czy tylko przelotki do wnętrza?
Autor cytatu: kazik
Na tle tych różnic teoria z jednym szwaczem, który się bawi w eksperymentowanie brzmi bardzo prawdopodobnie.
kamouflage.net
Autor cytatu: yakarovkazik czy gość na zdjęciu ma odwinięty rękaw i od spodu to jest białe?
Autor cytatu: SergeiA jak mam wybierać między ekspertyzą gościa z kamouflage.net a pracownika SPOSNu to jednak skłaniam się ku ruskowi.
Nie wspomniał też nic o Yegerze jako takim, więc dla mnie to nie było jednoznaczne ze stwierdzeniem, że to nie Yeger. Szczególnie to co jest Yeger, a co nie jest dosyć trudne do określenia - jedyne co mamy to kolorystyka, którą łatwo przekłamać (i na którą nie zwracałem wcześniej zbytnio uwagi). Ba, nawet może się zdarzyć, że ta sama fabryka w różnych okresach czasu wyprodukuje różne odcienie tego samego kamuflażu (co nie znaczy, że tutaj miało to miejsce, bo tego nie wiem). SPOSN sam w sobie też nic nie robi w Yegerze, więc można też założyć że gość ze SPOSNu nazwał to tak jak mu pasowało (i jak uważał, że obcokrajowiec to zrozumie).Greetings. It not our suit. It is the analogue copied by competitors. A coloring - the Finnish camouflage.
Autor cytatu: MROOV
2. Należałoby postawić czy Yeger/Jeger (czy jak go inaczej zwał) jest nowym kamuflażem czy jest po prostu kopią fina. To, że rosjanie kopiują kamuflaże jest faktem, że za przykład wezmę DPM, którego nie wystarczy nazwać Smogiem by był czymś innym jak DPMem. Za kryterium, nowego kamuflażu uznałbym różnicę we wzorze (układzie, nie wielkości plam). Jeżeli w jegerze i finie są inne to możemy dyskutować czy maskałat jest w finie czy jegerze.
Autor cytatu: SergeiTaka mała uwaga aby uściślić.
Wystarczy sobie porównać pattern rosyjskiego Yeger'a i fińskiego M/05 Woodland z fotkami tego co ty posiadasz.