W kwesti bandany - opis jest OK. Nigdzie nie ma informacji, że to sprzęt wojskowy. Po prostu - "bandana w kamuflażu woodland z epoki ZSRR". Może i dla wędkarzy, ale z epoki. Bardzej bym się czepił za ten "woodland" - bo wiemy jak wygląda.
Witam, czy jest to ostry PBS? I czy ta szczerbinka była montowana kiedykolwiek podczas cichych strzelań?
Gdyby szczerbinka była skalowana nie do 10 lecz 15 to bym powiedział że jest od PK/PKM. Kiedyś też miałem taką szczerbinkę do 10 do mojej repliki PK ale zdobyłem właściwą do 15 i tamtą sprzedałem - do tej pory nie wiem od czego była. Swoją drogą to ta na zdjęciu jest wyskalowana do 10 tak jak zwykła szczerbinka AK więc do czego w karabinku z PBS-em miały by być te dokładne regulacje? Do snajperki to rozumiem ale do PBS?
Tak jak kazik już napisał jest to do PBS. Skala do amunicji poddźwiękowej jest na dolnej stronie listka. Bębenek jest do regulacji w strzelaniu amunicją poddźwiękową.
Właśnie mam w rękach PBS-a dekowanego przez "Bastion".
Tłumiki dostępne na naszych aukcjach pozbawione są gumowej przegrody (korka) (który notabene ulegał wymiania co 400 strzałów), separator (komora rozprężania niskiego ciśnienia) jest przyspawana do osłony. Ponadto wszystkie metalowe przegrody wewnątrz (10) są porozcinane. Z zewnątrz nie można go odróżnić od "ostrego" odpowiednika ;)