Buehehehe, dobre :)
A ta siatka maskująca powinna dobrze komponować się z Sumrakiem (bo do KLMK jest za ciemna, no i nie ma on na nią żadnego mocowania).
ps (Kamil: woalka jest na gumce, którą zakładasz bezpośrednio na głowę... przepraszam na szyję pupila,
nie potrzeba do niej dodatkowego mocowania jak w sumraku na guziki czy jakiegokolwiek innego, zakładasz do czego chcesz, co widać na załączonych obrazkach:)
Nieźle Cincin, stary partizan bije nowego na łeb, na szyję.
Btw. Cincin - a zobacz czy przypadkiem welon i siatka na uszach nie mają większych oczek? Bo jak porównywałem swojego czasu welon w maskałatu WDW i siatkę z partizana - miały różne oczka, tak samo z siatką na uszach.
Weloniki są identyczne, różnią się tylko minimalnie odcieniem.
Co do uszu; w starym partizanie wygląda to identycznie jak ze zdjęć Kazika na pierwszej stronie, w tym nowym jest siatka taka z jakiej jest zrobiony welon tylko o większych oczkach.
Z takich pierdółkowatych różnic dopatrzyłem się jeszcze że w starym wzorze przelotki na sznurek w pasie spodni są płaskie, a w nowym w kształcie kółeczek (nie wiem czy w starych też się takie zdarzały, tak jak różne wzory kamuflażu w okolicach uszu).
Wzór kamuflażu 'uszu', woloników jak i samych worków był 'jaki podszedł'. Miałem dwa partizany i w każdym był inny wzór kamuflaży na tych elementach - więc tym bym się nie sugerował - jak przyszło tak było.
Ja zauważyłem że Partizany, które ostatnio ściągnąłem mają inny odcień bazowej zieleni - jakby bardziej oliwkowy, zgniły.....
Na fotce poniżej ja z kolegami - ja mam Partizana w takim odcieniu jaki opisywaliście (2009), a kolega z prawej w tej "oliwce" - wszystko z jednej dostawy.
Oglądałem u Owcy Partizany z ostatniej dostawy i nastąpiły pewne zmiany (nie wiadomo czy ostateczne:) w kroju tego kultowego wdzianka:
Spodnie:
- zamiast tradycyjnych przelotek maja normalne kieszenie zapinane na patkę i kanadyjski guzik tak jak te tylne albo jak te w patrizanie M, są odwracalne (znaczy można ich używać po "odwróceniu" na tzw jesienną stronę)
- spodnie są całkowicie rozpinane tzn. nie jak dotąd w pasie guma regulowana sznurkiem + rozporek na jeden guzik, tylko rozporek jest do końca rozpinany jak w M-ce, ale nie ma haftki - tylko guziki.
- spodnie maja szlufki na maskowanie w takiej formie (rozstaw szlufek) jak na M-ce
Bluza:
- szlufki na maskowanie jak w M-ce
- pętelka na palec w rękawie
- brak gumki na dole bluzy (chociaż Konrad twierdził, że ta cech jest pop prostu zmienna z partii na partię)