Witam! Ja trochę w innej sprawie. Na "Frontowcu" w dziale z nakryciami głowy jest beret rozm.61. Na zdjęciu jest zielony,a w opisie oliwkowy. No i nie wiem jaki jest naprawdę...zielony bym wziął, oliwkę już mam...
Dyskusja na temat kolorów na zdjęciach wyświetlanych na komputerze jest bez sensu. I tak każdy ma inny monitor, system operacyjny, kartę graficzną i każdy widzi inny kolor.
A po za tym faceci rozróżniają tylko trzy kolory: fajny, chujowy i pedalski. Berety są w fajnym kolorze.
Jak chcesz wybierać odcienie to musisz przyjechać do sklepu. Ruskie berety mają napisane "зеленый" jak są zielone i "оливa" jak są oliwkowe. W jednej partii są bardziej oliwkowe, mniej oliwkowe, oliwkowe, całkiem oliwkowe, prawie oliwkowe, ciemne oliwkowe i jasne oliwkowe. To jest wojskowe nazewnictwo i wojskowa kolorystyka, a nie kreacje od Armaniego.....
Kiedyś już zresztą miałem klienta, który zadał podobne pytanie: "jakiego koloru jest ten zielony beret?" - no pewnie różowy.....
dzięki za wyjaśnienie... Traktuje mnie Pan panie Konradzie jak idiotę, a tymczasem co najmniej jedna osoba też widzi różnicę...jakoś nie odniósł się Pan do zdjęć zapożyczonych z Frontowca...Ja próbuję wybierać KOLORY, a nie ODCIENIE...
Nie da się tego zrobić przez internet.
Według Rosjan oba są oliwkowe.
Różnice wynikają z:
- ilości i składu barwnika użytego przy produkcji tkaniny
- warunków oświetlenia przy wykonywaniu zdjęcia
- obróbki zdjęcia
- indywidualnego postrzegania kolorów
ok :-) to zapytam inaczej : czy ma Pan obecnie na sprzedaż beret taki jak na pierwszym zdjęciu z postu 667, nieważne jak nazywa się ten kolor, ważne czy tak wygląda :-) fotki są z Frontowca,więc warunki techniczne były chyba takie same :-)
Od pewnego czasu na stronie głównej sklepu jest informacja dotycząca konkursu "piosenka stalkerska". Gdy klikam na ów obrazek nie mogę zobaczyć więcej informacji. Czy możesz podać je tutaj?
Interesuje mnie w jaki sposób wysłać piosenkę, ile ma trwać oraz w jakim formacie i języku ma być.
POZDRAWIAM!
Owco, czy w przypadku gdybym zakupił u Ciebie mundurek,ale okazał by się za mały,mogę go zwrocić?(piszę bo w regulaminie mowa o oddawaniu towaru nienaruszonego, a ciężko sprawdzić czy pasuje nie zakładając go;))
Bo przymierzam się do bierozki lub srebrnego liścia, przy tym ze najmniejsze rozmiary to 54/56 ,a ja
Potrzebuję 50 :/. Co do wzrostu nie wiem czy 6 będzie jeszcze pasować na chłopa 193cm,bo różnie słyszę.
Jeżeli tak ,to czy masz ,o wielmożny Owco "pod ladą" któryś z maskałatów w moim rozmiarze? Chyba że 54-6 nie będzie aż tak workowata :)