@Potfur, tak to jest, jak w Chestriggu już zbraknie miejsca. Rękawice, telefon, portfel, puszka surviwalowa i kilka innych klamotów znalazło miejsce w spodniach ;)
Pionier M23 na p-odłm z Taiwana
Mundur M21 Spławu we Florze, tylko góra bo gorąco było ;p
AK-74 Boyi z Eo553 i 45 nabojowym magiem
Na głowie gustowna kominiarka ;)
Jak dla mnie "konfiguracja" - ciekawa, ale mierna. Wygląda to dość dziwnie, bo z tego co zaobserwowałem to rosyjskie chłopaki w Twoim wieku w Czeczenii, a właściwie wiekowi odpowiednicy - bardziej dbali o swój wygląd, umundurowanie. Z pewnością bardziej niż starsi szweje, którzy niekiedy ubierali się w ten sposób, co zaprezentowałeś. To tak jakby w filmie 50-letnią kobietę grała nastolatka :) Chyba rozumiesz, o co chodzi, nie? Zasada decorum :)
Z pewnością na imprezę stylizacyjną, rozgrywkę ze scenariuszem w Czeczenii - strój przygotowany całkiem nieźle:)
Mnie się to bardziej skojarzyło z jakimś czeczeńskim bojownikiem (tylko brody brak, no ale młody też jesteś w sumie) i zdobycznym sprzętem. Mimo to, rozumiem jaki efekt chciałeś osiągnąć ;).
Może małe "zdziwko" ale kamizelka jest w polskim kamo.
Niestety, nazwy nie pamiętam, zakresu użycia również. Prawdopodobnie szyty dla tych cichszych jednostek. Kiedyś na allegro był spadochron w tym kamuflażu.
Potem spora część poszła na śpiwory dla harcerstwa, więc na Wojska Wędkarskie pewnie również :D
To po prostu płótno spadochronowe w spolonizowanym "duck spot'cie".
W latach 1989-1995 niezwykle popularne wśród wszelkich polskich komandosów.
Szyto z tego maskałaty, kamizelki, mundury, śpiwory, plecaki i ogólnie Bóg wie co jeszcze ;)
Przy czym niemal 80% z tych wyrobów to były samoróby z płótna spadochronowego.
A Rassiji to raczej nie widziało nigdy :)
No niestety wiem, że to polskie kamo bo babcia tą kamizelkę właśnie ze śpiwora uszyła, nawet było ono kiedyś na forum. Ogólnie w zestawianiu tych elementów chodziło mi o oddanie stylu tych starszych wyjadaczy a ta kamizelka mi jakoś tak wizualnie i stylowo spasowała do klimatu. Jeszcze trzeba będzie popracować nad całością ;D
Nieźle wygląda. Na strzelnicy u nas leży jeden taki przestrzelony i zastanawiałem się czy z niego coś nie zrobić. :D
Parę blaszek i nitów i wyglądał by pro. ;)
Ależ te buty są koszerne... dosłownie :D
A poważnie, to nie bardzo mi się widzi noszenie rosyjskich butów tak tylko do stylizacji. Chyba że ktoś wskaże mi takie super duper wygodne.
Przepraszam, ale nie moja kabura (nigdy nie nauczę się pracować na tym systemie zabezpieczenia) i nie strzelałem od dawna. Dajcie mi parę miesięcy i wrzucę filmik ze sprawniejszą obsługą- obiecuję! http://youtu.be/lDiIPmnzXEM