Jako, że to mój pierwszy post - witam wszystkich serdecznie. Od lat byłem airsoftowym kebabem, który poza cirrasem i szpejem US nie chciał na siebie nic wciskać. Czasy się zmieniają, ja starzeje a i kolega zaczął mnie namawiać na rosyjskie wdzianko :)
Tym sposobem sprzedałem dotychczasowe oporządzenie i zacząłem przeczesywać to oto forum w poszukiwaniu informacji. Na chwilę obecną biegam z repliką Aimsa lecz czekam na paczkę z CM 0.40c .
Na początek zakupiłem Partizana Meduza i Anoraka firmy VSO ( głównie przez dużo łatwiejszą dostępność ) a tydzień temu po raz pierwszy pokazałem się publicznie w "nowej" odsłonie i ..... nie ukrywam, że osobiście spodobało mi się i juz wiem, że chcę więcej :)
Jako grupa reko tylko lans :D ale jako znajomi jak najbardziej zwykłe strzelanki-jebanki oraz jakieś ambitniejsze imprezy. Szpej który mam do reko nie do końca nadaje się na strzelania, do lasu wolę zakładać coś solidniejszego niż KZM :)
W tej chwili mam już trzech ludzi w grupie i dwie kolejne osoby które kompletują podstawowy szpej :) Jak na niecałe pół roku działalności to myślę że jest całkiem dobrze :)
Autor cytatu: gRuby_krkmyślę że jest całkiem dobrze :)
Też tak uważam. Czego bałem się na pikniku lotniczym- to stosunek ludzi do nas. Jak wiadomo "Rosja" niestety nie kojarzy się w Polsce zbyt pozytywnie, a sam konflikt z 2008 roku to już w ogóle temat tabu, więc spodziewałem się bardzo sceptycznego podejścia. Poza dwoma incydentami, ludzie podchodzili do nas bardzo przyjaźnie. Pytali o różne rzeczy, robili sobie zdjęcia z nami i swoim zachowanie w pewnym sensie motywowali nas do dalszego działania w temacie rekonstrukcji. Nie pozostało nam nic innego jak zbierać forsę na własnego БМП ;) Pozdrawiam.
Ja jestem na drugim planie z AKMem. Kolo z customem to mój kolega obecny na tym forum jako Cezarovski. Siedział nad nim kilka tygodni i chyba nawet zaprezentował go już na tym forum. Ja swojego mam dopiero w planach (części też jeszcze idą) :D
Drewna od stolarza, tak jak pisałem prawdziwe też będą ale są jeszcze w drodze. Z tego co mi wiadomo chyba replika ASGowo funkcjonuje. Chociaż jak Cezarovskiego namierzę to go poinformuję i on już coś więcej o niej napisze.
Mamy zamiar się w tym kierunku rozwijać. Póki co najbardziej interesuje nas jugolska żandarmeria.
Tak w ogóle to zapraszamy do odwiedzenia naszego profilu na FB. Szukajcie "Lubelska Grupa Współczesnej Rekonstrukcji Historycznej". Posiadamy również sekcje BW, USMC no i przede wszystkim rosyjską (interesuje nas MWD mn. OSN Witjaź i Ruś czy ODON WW, lata 1992-2002). Młoda z nas grupa- postanowiliśmy ją założyć bodaj w marcu.Jak na razie sekcja BW i jugosławiańska jest chyba najlepiej wyszpejowana (jugolska głównie ze względu na dobre dojście do szpeju, czego niestety nie posiadamy odnośnie sekcji ruskiej ;_; ). Niewielu nas jeszcze ,bo 7 osób. Mamy nadzieję że niedługo uda nam się nieco pasjonatów zrekrutować.
Niedługo zarzucę więcej zdjęć z tej sesyjki.
az12121 ja chyba nawet rozmawiałem z kilkoma osobami od Was na pikniku lotniczym w Krakowie (jestem od gRubego z Batalionu Wostok). Bardzo spodobała mi się Wasze podejście do tematu rekonstrukcji. Wyglądaliście bardzo profesjonalnie. Mam nadzieję że spotkamy się na Polach Chwały :) Pozdrawiam.
Dziękuje za słowa uznania dot. M70AB2 ;)
@jakubs
Moja Zastava M70AB2 jest wykonana na podstawie zdjęć Zastavy dostępnych w internetach, a składa się z:
-korpusu od RK10s Boyi (zmodyfikowanego poprzed dodanie poprzecznych wzmocnień oraz wymodelowanie z poxipolu "kwadratów" na kołek do ryglowania lufy.)
-Lufy aluminiowej odpowiednio przetoczonej od RK-03 Boyi.
-Zmodyfikowanej podstawy szczerbiny (docięta tu i tam na wzór Zastavy).
-Zmodyfikowanego chwytu pistoletowego aby choć odrobinę przypominał Zastavovy.
-Przyciętego stalowego dekla od cm.028, oraz następnie poczernionego.
-Gwizdka od AKM VFC
-Kolanka gazowego zmodyfikowanego od cm.028 oraz dodanie na nim prostego celownika od granatów nasadkowych.
-Podstawy muszki od jakiejś cymki, zaletą jest, że jest podobna do Zastavovej.
-Drewna zamówione u stolarza z wmasga oraz następnie pobejcowane.
Ogólnie czekam na części od ostrego i sądze, że lepiej to bedzie wyglądało. Mam zdjęcia z budowy więc mogę je dać zainteresowanym ;)