Skądś poznaję ten magazynek :3
Polerka piękna, super repliczki. Tylko jedna rzecz mnie boli... AKS-74U jest odpowiednio do lansowane. Natomiast 104 nie jest do końca dolansowane :C
Mg- dlaczego ładnie nie obrobisz tych spawów? Gniazdo magazynka, rura gazowa oraz kolanko wraz z muszką powinny też trochę inaczej wyglądać. Same magi są kompozytowe w oryginale.
Ja bym przerobił kolanko/muszkę z AK 105, kilka cięć, lekki spawik i obróbka , efekt Voilà
Igur może dlatego, że nie mam ... spawarki??? :) gniazdo w oryginale nie jest stalowe, więc jakie spawy? kolanko od 105 też się różni i to bardziej niz te od suki moim zdaniem. Już sam fakt ilości kołków.
Oto lista:
Balistyka oryginalna: 6b27 i 6b23
6sz92
Anglia w sumraku
Buty bercy
Chińskie nakolanniki we flektarnie
Chińska torba zrzutowa
Szwajcarskie rękawiczki
AKS-74U od Boyi
Drewna w suce są z repliki, starty lakier i gotowane w oleju, sama replika zaś przetarta wodnym papierem ściernym.
fumfel - co do 92 to ogólnie cały zestaw jest to zmodyfikowany zestaw pod reko MC z Gruzji 08, ale planuję docelowo smiersza lub 6sz112.
Mg- na pierwszy rzut oka wygląda jak spaw :) Jeśli jest to klejone to jeszcze łatwiej można ów element ładnie oszlifować i dorobić brakujące części (gniazdo magazynka,zakończenie).
Według mnie kolanko od 105 można fajnie dosztukować, a część z pinami możesz przecież z sukowego kolanka zabrać. :D
To Twoje repliki więc rób co chcesz, ja tylko napisałem co bym sam w nich zmienił.
Spoko Igur i tak jeszcze z nią walczę bo dorabiałem kawałek blachy nad rączką przeładowania podtoczyli mnie chłopaki tłumik ... jeszcze chwyt..... jeszcze trochie ;)
Nie były. Jest tylko nieco zdjęć wersji "cywilnych" z taką kolbą, no i oczywiście Yunkerów (których zdjęcia można znaleźć w najdziwniejszych kombinacjach).
Natomiast samo zdjęcie (i sprzęt na nim) jak najbardziej git. Moim zdaniem taki "minimalizm" (brak defenderów, czy też hełmów) bardzo dobrze wypada. Bo mimo wszystko tak się noszono na operacje długo terminowe / typowo leśne (niepotrzebne skreślić). Na dobra, na to pierwsze to akurat niby plecaka brakuje, ale to żaden problem.
Można się przyczepić do połączenia kolby z magazynkiem (jak zauważył Seth), ale jeśli to "poczatek" to jest fajnie i teraz ew. można popracować nad detalami, JEŚLI ktoś ma ochotę.