BTW: Prawie wszystko (poza prawą ładownicą od sbruji i nadupnikiem) dorwane w Polsce. Jak się chce, ma się cierpliwość to się da wszystko ogarnąć w normalnych cenach ;)
Bardzo wygodny, zaryzykowałbym stwierdzenie, że mimo tego, że jest większy, to jest wygodniejszy i nieco lżejszy od Jegera dzięki miękkim ramiączkom i materiałowi pokrywającemu wewnętrzną stronę kamizelki (taka siateczka jak w smierszu).
Ponadto, fajne ma ładownice, co prawda nie używałem go z magazynkami od AK, jednak dobrze mieszczą magazynki od AS WAŁ, gdy wyciągnięcie takiego z jegera to rzecz niewykonalna. Bardzo wygodna też jest ta kieszeń na froncie, łatwiejszy dostęp niż w jegerze.
Powoli klaruje się Namowa sylwetka. Jeszcze dużo smaczków dojdzie - typu Jeansy z epoki, chusta/bandama Wietkongu, chińskie trampki i kilka bajerów do AKMS'a ale jako tako zarys sylwetki już jest.
Set:
AKMS GHK + PBS1
KLMK
Kamza US M69
Chiński Chicom
Jeansy a'la Levisy 511
Plecak spadochroniarzy Chińskich
Pas parciany z Klamrą ZSRR
Manierka typowa ruska
Aviatorki Balistyczne Oakleya - jedyna rzecz nie wiekowa, ale strzelam się w tym na bieżąco i Aviatorki dają klimat tamtych lat nie tak jak typowe asgejowe oksy.
Jak dla mnie te Jeansy trochę nie bardzo pasują. Ktoś niewtajemniczony raczej się nie połapie że tu o Wietnam chodzi, bardziej jakiś najemnik czy coś ten deseń. Na razie to taki miszmasz amerykańsko-rusko-chiński +Jeansy i oksy, dodaj coś charakterystycznego dla terenu działań i okresu.
Ogólnie niewtajemniczeni i tak się raczej nie połapią o co chodzi i zawsze będzie im to wyglądać na miks szpejów a chustę wietnamską będą mylić z arafatką ;p
Planuję to jeszcze dopieścić, to co pokazałem to baza pod rozwój.
45 pułk WDW, wakacje 2008
Szpejlist:
-Maskałat Lebed
-6B23 w skurwiałej florce
-Smiersz ripstop molle 04/05
-Kapelusz we fleku D (niestety model niekoszerny, używali dawno nieosiągalnego SSOwskiego MDLa z niemal płaskim rondem)
Hi, guys! I dont see any drawings(only photos) in internet that described this events. I drew picture in 2004. I am not а professional painter. My picture is аmateur.Its about assualt of Grozny january 1995. Now I corrected it in Photoshop. It looks amazing. Who interested my post and want to buy it can write me here or my page https://vk.com/id338646113 or https://www.facebook.com/profile.php?id=100012408943001. My work costs only 50 eur. I have Webmoney purse. P.S This battle episode there isn't anywere in internet. It will be only yours. The resolution is 4386x3178.
Now I would like to show the inscription. The resolution for familiarization will be 200x300" https://www.facebook.com/profile.php?id=100012408943001 here. You can ask me to show my drawing in this resolusion to you. I am not a crook. all is seriously. And I tried for the fans of this theme.
Nu, ładnie. Teraz pytanie, jak z zasięgiem. Kulki wylatują po prostu, bardzo spada zasięg, czy tylko trochę? Jak z awaryjnością AKMSa podczas zwykłego użytkowania?
Robiłem reckę AKMSa jakiś czas temu na moim fanPejczu, jest dość obszerna więc zapraszam ;) Jak ktoś nie ma FB to mogę wżucić wraz z fotami w jakiś dział, tylko dac znać. fanpejcz
Generalnie co do wody idzie tym strzelać, zasięg spada minimalnie i to tylko przy pierwszych kulkach które musza wypchnąć wodę potem jest lepiej. Rozrzut jest troszkę większy bo guma HU się "ślizga" ale szło by tym walczyć. Na zloty w klimacie Namu jak znalazł :D
Planuję wsadzić do niego Daytonę HPA, jest bezinwazyjna w przypadku kałachów i będzie można zamieniać pomiędzy HPA a GG - gdy zajdzie potrzeba chowania węża - np. reko itp.
45 pułk WDW Gruzja 2008:
-AKMS+ GP25
-Maskałat w kamuflażu Sewer produkcji SSO
-Smiersz AK produkcji SSO
-Patrolówka w kamuflażu Jeger
-Chusta medyczna