Wg słów głównego projektanta SSO, kompletów Sbruj Partizan AK z Wogami uszyli łącznie ok. 200 kompletów. Mnie sie wydaje ze wiecej, ale to jest info ze zrodla.
200 to może dla samego FSB uszyli. Przecież egzemplarze trafiały się w WDW u MWDeków, u separatystów w Donbasie przynajmniej z trzy widziałem, u airsoftowców w Rosji, o tych pedałach z Kim Kardashians i żółtkach niewspominając.
Bo tam ogółem to był jeszcze rozdział na "Sbruję" i "Sbruję-Partizan" nie pamiętam czym się to różniło dokładnie, możliwe że chodziło o jedno z tych które szło w limitowanej edycji :D
Sbruja to okreslenie jakie do 2005 SSO (wtedy SPOSN) uzywalo na pasoszelki ogolnie. I tak są pasoszelki Sbruja Smiersz, po prostu Sbruja i Sbruja Partizan.
Sbruja Partizan byly szyte w dwoch seriach: w 2003 i 2004 roku, ktore generalnie wygladaja tak samo i nie byly szyte oprocz tych serii. Jak wspomnialem wyzej, 200 kompletow bylo uszytych, ale AK+WOG, oprocz tego byly tez wersje PK, SWD, RPK. A przekladanie kieszeni ze smierszy czy innych bylo powszechne.
Wg slow w/w projektanta SSO, Sbruje wcale nie przypadly specjalnie do gustu w FSB (w momencie wprowadzenia) stad pozniej rzadko spotyka sie kolejne pasoszelki w CSN FSB (to tez info od goscia z SSO - tak wiem, że można spotkać Sbruje Partizan nawet w 2016 w uzyciu ale ja tylko przekazuje co ten gosc powiedzial. On te rzeczy projektował, takze powinien znac sie na tym najlepiej ;) ). Owszem były dostawy Smierszy, ale tylko do ROSNów (tylko i wylacznie w Palmie i Woodlandzie), a w CSN FSB Smierszy nie uswiadczy. Był też SAS SRVV, ktory trafil tez glownie do ROSNów.
Autor cytatu: delin0m Owszem były dostawy Smierszy, ale tylko do ROSNów (tylko i wylacznie w Palmie i Woodlandzie), a w CSN FSB Smierszy nie uswiadczy. Był też SAS SRVV, ktory trafil tez glownie do ROSNów.
Jedynie chyba Smiersze pod WSS/AS WAŁ ( lub też były to pod SWD) były używane.
Ok, a może w tym całym zamieszaniu chodziło o 200 kompletów ak+wog, nie licząc wersji zwyklej ak. Inaczej liczba 200 byłaby legitna jedynie pod warunkiem przepuszczenia tego wielokrotnie przez maszynę do klonowania Juriego z C&C Red Alert 2 tak aby zadowolić jednocześnie ponad 100 napletusow, 8 pułków samurajskich, jakiś 50 zbieraczy z Europy (licząc granicę na Bugu), ...tak jakby jeszcze Rosję, trochę Białorusi i troszeczkę Ukrainy :)
-Czeczenka
-ESS ICE
-Górska Flora
-Legat SSO z KP Wektor, cargo i ładownicą na radio
-Alty
-Mechanixy
-AK-74 VFC z przerobionymi magami i zawieszeniem RT-3 SSO (podczepiony mag od RPK-74M)
-Glock 18C Tokyo Marui w kaburze