Hello all
I am from tacgear.ru
and i can answer your questions about it
i undestand Polish, but i think u dont undestand me if i try answer you on Polish
Sorki za odgrzebanie tematu, ale ostatnio myślałem o zakupie hełmu. Niestety 6b7-1M nigdzie nie ma w ludzkiej cenie lub nie chcą do naszego pięknego kraju wysłać jak już coś znajdę, więc stanęło na replice 6b7 lub 6b28, no i tu mam mały dylemat. Wolałbym 6b28 bo wydaje się dokładniej odwzorowany, niestety ponieważ 6b28 wszedł ponoć do użycia w 2006 roku szukam usilnie jakiegoś zdjęcia z Osetii lub innego z wykorzystania bojowego. No i ponowił bym pytanie Einsteina: co o nich sądzicie?
- Zsh-1 z przyłbicą i bez
- Zsh-1-2M
- 6b7 (szwedzka i rosyjska)
- 6b27
- 6b28
- Maska
No i customowe 6b7, Zsh, Altyny.
Wątek o oryginalnych hełmach został prawie wyczerpany, a nie wierzę że nikt w Polsce nie posiada powyższych replik
i nie mógłnby opisać lub chociaż zamieścić fajnych fotek?
Zsh-1 bez przylbicy ja mam i to chyba jedyny popularny specnazowski model w kraju. Za to o 6b7 pisali nawet na wmasgu i nie slyszalem zeby ktos sprowadzil. za to rosyjskie repliki maja lepszy fasunek niz te skandynawskie i rosjanie robia tez 6b27 i 28. Niby 100 dolcow a nikt sie nie chwali...
Pytanie wrzuciłem bo ten rosyjski 6b28 tak źle nie wygląda i w sumie bym go sobie ściągnął. Odstępstw od oryginału jakichś większych nie zauważyłem (w 6b7 jest zdaje się kwestia różnicy w "nitowaniu" fasunku ). W razie co prosiłbym, żebyście mnie poprawili bo zawsze coś mogło umknąć. Cena w sumie straszna nie jest. Przesyłka do Polski ok. 15 $. na wmasg było też i o tych rosyjskich hełmach przy okazji "maski predatora" tej samej firmy, więc myślałem, że ktoś może ma i się pochwali :P
Oleg gada po angielsku więc z kontaktem nie powinno być problemu. W moim przypadku (kupowałem jeszcze na tacgear.ru) wysłałem mu maila, dostałem dane do przelewu i niecałe 2 tygodnie później 6B28 był u mnie. O wpłynięciu kasy na konto i wysyłce wraz z numerem trackingowym byłem bardzo szybko powiadamiany. Weź tylko poprawkę na to, że kończy właśnie załatwianie papierów (były problemy z celnikami) i jeśli kupisz teraz to wysyłka może się tydzień lub dwa obsunąć. Jeśli problemem jest język lub po prostu brak zaufania pogadaj z Owcą. Te repliki które Owca ma u siebie pochodzą właśnie od nich.
Tak tradycyjny przelew. W Rosji mają jakiś problem z Paypalem i o ile sami mogą wysyłać nim pieniądze to nie mogą odbierać płatności. Jakieś ich wewnętrzne regulacje prawne czy coś. Z tego co widzę mają też opcję płatności kartą.
Na frontowcu tez zamawiają hełmy. Oni biorą je chyba z tego źródła: http://tacgear.ru/kopiikasokHelmetsperplicas Czas oczekiwania 3 -4 tyg. Z tego co rozmawiałem z właścicielem to jest problem z wysyłką poza Rosję. On to jakoś rozwiązał i nie ma problemu z przywozem:D
Owca=frontowiec
helmetreplicas.net = tacgear.ru
Problem z wysyłką był bo celnicy nie byli w stanie stwierdzić czy to oryginał czy replika, a hełmów z Rosji wywozić nie wolno. Oleg czeka na papiery potwierdzające, że to repliki i za ok dwa tygodnie nie powinno być już problemu.