Pozytywnie zaskoczyłeś mnie Dexter tym "Reed'em"(nomenklatura jankesów na Kamysz firmy NPO-SM).Fakt Igur, SMK byłoby słodkie. A jakby to wszystko było jeszcze w zwyczajnym kroju wz88 czy w Mabucie to już w ogóle odjazd.
Autor cytatu: DexterDrogi konradzie czy możesz zejść na stałe z mojego tematu handlowego i się odstosunkować, ja się do ciebie nie pcham,a mógłbym ......Uprzejma prośba do moderatorów o reakcję gdyż w potoku bredni zatraca się sens odpowiedzi osobom zainteresowanym.
A niestety ciężko mi nie reagować na ciągłe ewidentne prowokacje.
Przestań wreszcie lansować się na SSO i walić bezczelne podróby ich produktów z ich nawami własnymi włącznie, to dam Ci spokój. Zrobiłeś MBA i co - jakoś nie skomentowałem w żaden negatywny sposób tego produktu. BO NIE JEST PODRÓBĄ SSO! Jak chcesz, to możesz.... Pytanie tylko, czy jak produkt nie był podróbą SSO to został w ogóle zauważony przez rynek i ktokolwiek to kupił..... Cała Twoja strategia handlowa to zwykłe podszywanie się pod SSO i to o to jest cały problem.
A mnie jak zwróciłeś uwagę na opisy lunet, to przyznałem Ci rację i je zmieniłem.
Konradzie - MBA-3 to skrót od Mabuta-3 Trzeciej generacji u nas-więc też jest lansowaniem się na coś.
A sprzedaje się bardzo dobrze szczególnie w USA i Rosji.
Dodałem jeszcze foty GORKI E-3 w Medusie- sprawdziłem w papierach i ma taki symbol :)
Dexter ,kiedy będziesz miał zdjęcie któregoś waszego wyrobu w kamuflażu "Podliesok". Bo z tego co widzę, obecne zdjęcie tego materiału to po prostu tył kamizelki, bodaj "Kaskad-4" produkcji NPO-SM.
az12121 - zgadza się- wkleiłem pierwsze co było w necie dla zobrazowania kamo. Jeśli chodzi o wyrób gotowy to bedzie najwcześniej za 4 tygodnie.
Tu masz dokładnie ta tkaninę z której będzie Gorka E-3/wzmocnienia/. Myślę ze na nasze tereny powinna być ok.
Jeśli chodzi o KML to będzie prawdopodobnie w tym co na poprzednim zdjęciu/ta kamizelka/- nie mam ciekawszego pliku.
To co dostępne na dzisiaj
Dobrze wiedzieć. Czy planujecie szycie mundurów polowych w jakimś tradycyjnym kroju, np. wspomnianym wcześniej przeze mnie wz88, bądź jakieś starsze rodowodem kamizelki wzorowane np. na typach V95, Kaskad czy Sztorm? Mnie i moich kolegów z grupy interesuje sprzęt z "duszą", nie kolejny Smiersz czy Gorka ;)
To chyba dobra pora na wystawienie własnej opinii.
Zaznaczę iż nie jestem uber-pro koszernym rekonstruktorem, tylko wschodnia stylizacja w ASG bardziej mi pasuje. Klimaty Stalkera i takie tam ;-) Posiadam zarówno sprzęt SSO/SPOSN kupowany u Konrada czy też jako "spadek" po kolegach a także dwa "mundury" od Pana Piotra.
Gorkę 3 Olive z VSO kupiłem raczej z myślą o zastosowaniach "cywilnych" - wypady do lasu, w góry, na jesienną porę, czy też po prostu na wieczorne chlanie w krzakach :P Po cywilu do pracy też jest OK. W Gorce zastosowano tu parę fajnych patentów. Zakup uważam za udany, ubranko bardzo wygodne, dobrze sprawdza się przy obecnej porze roku (choć nie chroni przed deszczem - materiał oraz sama idea Gorki to wyklucza). Jakiś polar pod spód i jest elegancko.
Partizana w Medusie wygrałem natomiast podczas tegorocznej edycji Stalkera w Nysie. Sprzęt był już w boju. Bardzo podoba mi się kamuflaż jak i sam materiał. Mam jednak nadzieje iż trochę zmięknie po praniu czy dłuższym użytkowaniu. Wszystko wygląda solidnie, nie widzę możliwości szybkiego poprucia czegokolwiek. Duży plus za kieszenie w spodniach zamiast przelotek oraz ich ilość w kurtce (mimo iż to maskałat).
Reasumując, jestem zadowolony z obu rzeczy. Sprzęt ma swe plusy jak i wady, o których wspominałem już Dexterowi. Generalnie sznurki - ściągacze w pasie mogłyby być grubsze. I to nie ze względu na wytrzymałość ale fakt wygodniejszego-lepszego operowania grubszym. W Gorce warto też wstawić kieszenie w spodniach w miejsce przelotek lub jeśli to możliwe oba rozwiązania. Miałem też kłopot z dobraniem rozmiaru - nieco za szeroka góra w stosunku do szerokości spodni lub ja jestem tak zbudowany.
Dodam na koniec iż zamówiłem porcję materiału z Gorki. W planach mam małe przeróbki dzięki pomocy ciotki krawcowej. Zamierzam wstawić:
- kieszenie w spodniach zamiast przelotek
- w kurtce naszyć materiał wzmocnień na karczek-barki jak w Gorkach ze Spławu(?)
- w kurtce na wysokości pasa wszyć dodatkowy ściągacz
Ma to poprawić ogólne walory estetyczne jak i użytkowe.
Co do sprzedawcy. Nie ma problemu z wymianą towaru. Dobry kontakt przez Facebook'a. Mimo wszystko nie czekałem aż tak długo na zamówienie. Podczas imprezy w Nysie miałem okazję osobiście pogadać z Dexterem i Pan Piotr wygląda na solidnego gościa :-)
Witq- Co do materiału na karczku i kapturze to jest dostępny w GORCE E-3 takiej jak na fotach powyżej. Gorka E-3K ma też,, karmany,,
Reasumując-
Gorka 3 -klasyczna bez kaptura w kamo lub tkaninie wzmocnienia
Gorka E-3 karczek i kaptur w kamo lub wzmocnieniu
Gorka E-3K z kapturem karczkiem w kamo lub wzmocnieniu i kieszenie zamiast otworów
Cyrith- co to jest ,,żółta flora,, bo nie bardzo łapię.
el Dario- pytać trzeba. Dewiza jest podobna bo to ,,wschód,, ale mogę odpowiedzieć. Dostawa będzie dokładnie 22.11 plus jeden dzień na sprawy celne.
Pytanie brzmi czy w dostawie będzie to co ciebie konkretnie interesuje?