Oni boso jeżdżą w czołgach? Szkoda gościa, dobrze, że go zastrzelili a nie zarżnęli albo zostawili go, żeby konał poparzony.
Co do propozycji dla Putina, Saudyjczykom znudzili się Amerykanie? Taka sama sytuacja jak 91szym.
Syria jest jak puszka pandory, ktokolwiek tam wjedzie zbrojnie z zewnątrz, utknie pomiędzy różnymi frakcjami.
To nie będzie jak Irak dla US, że w ciągu 3 miesięcy pobiją cały kraj i zaczną stabilizacje. Jak się tam wepchną to utkną tak samo jak obecny konflikt i albo będą dalej ciągnąć ponosząc zapewne olbrzymie koszty i straty, albo szybko się wycofają. Co może wykorzystać Rosja i terroryści, aby pokazać, że wielka potęga uległa kilku chłopom z kałachami. Tylko te "chłopy" walczą na swoim terenie od kilkunastu lat.
Nie dziwi mnie fakt, że nikt z Europy nie chce się tam pchać, bo pomijając olbrzymie koszta związane z taką operacja, to sukces jest praktycznie nikły.
Najlepsze co wczoraj usłyszałem w telewizji.
"W Syrii walczą... (wymienia frakcje) i Jemeńczycy wyszkoleni przez CIA".
A tak to w pełni zgadzam się z wypowiedzą Huntera - tak by nie powielać stwierdzeń. ;)
Może wróćmy do faktów (linków do filmików i artykułów prasowych). Bo czytanie niektórych własnych interpretacji rzeczywistości obniża poziom forum.
Mam tutaj na myśli kwiatki w stylu:
"Saudowie to wasalowie Mulata,to jasne od lat jest" (zgaduję, że mulatem jest Obama)
"Wiecie jak przewidzieć inwazję USA? Śledzić giełdę, u nich zamarła, trzeba ją jakoś rozruszać nie?"
Wszędzie opisują to jako Tank shell a cholera wie z czego wyłapał odłamek musiał być spory.
ANNA oglądam zawsze jak wyjdzie na LL, dział syria afgan i irak to nagminnie odwiedzane prze mnie działy LL :)
Za mały wybuch wg mnie. Jakby tam rzeczywiście przywalił czołg z armaty, to z obu plus kamerzysta, niewiele by zostało. Ja bym obstawiał coś jak Maza napisała, bliżej 30-40mm.
To raczej nie było bezpośrednie trafienie pociskiem. Patrząc po obrażeniach, spodziewałbym się odłamku o nieregularnych kształtach. Kiedyś widziałem coś takiego na sekcji zwłok, gdy przywieźli motocyklistę z wypadku. Uderzył go kawałek blachy oderwany z samochodu i wyglądało to podobnie (chociaż uszkodzenia nie były aż TAK rozległe).
Wygląda jakby mąkę albo jakiś ryż wyrzucali. Tak czy inaczej niezła głupota, już lepiej by zabrali to i sami zjedli...
Co do tego pocisku to nawet ładnie widać, że pocisk trafia w narożnik domu i dopiero odłamki lecą dalej. Ja bym obstawiał, że to jakaś cegła/kamulec będący w murze. Nawet pocisk z RPG może nadać niemałej prędkości takiemu kamulcowi wyrwanemu z muru.
Ciekawe na ile sobie pozwola amerykance,nie zwracajac uwagi na nic co nie jest po ich lini,na raport Onz nie czekajac,majac w d...opinie spoleczenstwa nawet u siebie,przewidywania ekonomicznego zalamania po wywolaniu tego byc moze miedzykontenatelnego konfliktu
Autor cytatu: Maza http://s15.postimg.org/uhg3djugb/abaa.png
Pytanie za 100 pkt. Co to za jednostka? Zdjęcie z Syrii.
Ogólnie gruby lans, trzy latarki, dwa chwyty pionowe, mag pudełkowy i do tego noktowizor.
"Rosja wyśle do Syrii kontyngent wojskowy, który zajmie się zabezpieczaniem i wywozem broni chemicznej. Żołnierze będą pomagać inspektorom ONZ. Do Syrii swoich specjalistów wyślą również USA i kraje europejskie m.in. Wlk. Brytania oraz Francja. W sumie będzie to około 10 tysięcy osób – informuje dziennik "Kommiersant"."
Chciałbym się tylko upewnić czy dobrze to zrozumiałem: Syryjczycy zabili Syryjczyków, w Syrii, i dlatego hamerykanie mają pojechać do Syrii i zabijać Syryjczyków, żeby nauczyć Syryjczyków, że nie powinni zabijać innych Syryjczyków w Syrii?
Rosjanie tam jadą przecież. Amerykanie wysyłają tylko specjalistów od broni chemicznej. Wojna zmierza w dobrym kierunku w każdym razie. Najważniejsze, żeby przestali się mordować i żeby Syria nie stała się kolejnym gniazdem Islamistów.
Ruscy, wybijając terrorystów tego dopilnują. Jak wypleniają u siebie, tak będą wypleniać w Syrii.