Kumpel kiedyś latał z dwoma naddupnikami jeden nad drugim więc da się. Nie wiem tylko jak dopiął naddupnik do szelek, możliwe, że bawił się z klipsami ALICE lub improwizował kombinacją izolka-trytytki. Możliwe również, że miał szelki z plecami PLCE.
Dzięki wielkie za pomoc :) A miałbym jeszcze ostatnie pytanko (wybaczcie, że tutaj, ale nie mam szczerze mówiąc zielonego pojęcia gdzie się o to zapytać jak nie na forum ludzi znających się na rzeczy). Mianowicie ile jest mniej więcej warty taki Smiersz? Wersja bez ladownicy na vogi. W stanie dobrym
Apteczkę dokupiłem osobno, bo brakowało mi.... jakieś ładownicy na telefon (sic!). A przyznam się szczerze, że jednak nie jestem rekonstruktorem, czy kimś tego pokroju więc to mi nie przeszkadza :) Tak czy siak, dzięki wielkie za wszelaką pomoc!
Panowie mam pytanie, czy w tym nowym smershu swd (http://sso-mil.com/catalog/112/288) da rade chlebak na pas przenieść ? W tej wersji pas jest zupełnie inny, a zbieram sie do zakupu :)
A ja mam takie w sumie nietypowe pytanie: 450 zł za kompletnego nowego Smiersza AK to dużo/mało/w sam raz? Bo tak już od dłuższego czasu się noszę z zamiarem zakupu i czekam na używane, ale jakoś doczekac sie nie mogę (był na allegro całkiem niedawno, ale ktoś mi zasunął ;) ).
Panowie, pytanie co do zapięć - poszukuję takich klamer zatrzaskowych. Nie wiecie gdzie dostać w takim kształcie i kolorze?
Albo chociaż podpowiedź jaki kolor będzie zbliżony - tan, olive drab, coyote ?
2005-06; metka biała ze starszym adresem email; materiał zielony rip-stop dość krótko stosowany, w tamtych latach szyli tak jak wpadło pod łapę ale wyróżniała się mała chronologiczność awizent->rip-stop->musztardowy oksford (który utrzymał się na trochę dłużej), trafiały się też wtedy smiersze składaki; a warty jest tyle ile ktoś za niego da :D
*ciekawe, że ten egzemplarz ma klamry nowszego typu, teraz cholera pytanie czy jakaś partia wcześniej czy ew. 2007.
A później zaczęły się pojawiać modele z grubego ripstopu jak u Setha przez bardzo krótki czas. Miałem nadupnik z takiego modelu i był inny niż stary ripstop, zdecydowanie sztywniejszy. Zgaduję, że miał albo inny skład, albo był lepiej zaimpregnowany.