Możliwe, że masz rację i jak wcześniej napisałem trochę zdradzają klamry. Generalnie to właśnie z latami 05-07 jest największy pierdolnik nie dość, że podstawowych materiałów było wtedy 4-5 ("awizent" klasyczny i ta nylonowa szmata; ripstop stop zielony i szary; a na końcu musztarda) mieszali to, to jeszcze powstały takie eksperymenty jak smiersze we florze, palmie czy smogu. Na szczęście klapy już większość miała z dłuższymi szlufkami.
PS. Jakiś czas temu dorwałem niemal identycznego smiersza jak ten twój pierwszy, z tą minimalną różnicą, że wszystkie klamry w oliwce. Czy w twoim też brakowało kieszeni na race? U mnie są jedynie gumki.
W ogóle pierwszy raz zwróciłem uwagę, że są w smierszach kieszonki na race, zawsze myślałem że tylko gumki i akurat tak się trafiło, że jedynego smiersza jakiego sobie kupiłem to takiego z gumkami. Igur, Ty go teraz masz, który to rocznik jest? Kiedyś mi się wydawało, że coś koło 2011-12 ale mogę się mylić.
Nie chce mi się teraz szukać foty, ale najsensowniejszym wg mnie wyjściem jest oczywiście gumka + takie wcięcie/przegródka między ścianką ładownicy na granat a magazynek. Chociaż mało kto faktycznie nosi jeszcze te flary...
@Maza, przecież masz czarną metkę, chyba że ładownice starsze.
Czy najnowsze wersje z haftem na nadupniku są już koszerne? Jeśli tak kto używa? One występowały w dwóch kolorach jaśniejszym i w ciemnej oliwce. Czy macie może jakieś fotki, filmy z użycia ?