Jeżeli to rusek to zapewne turystyczny aczkolwiek plecaki turystyczne często używano w armii gdyż były pojemniejsze i wygodniejsze. Pokaż foto czy ma ściągacz w środku, jakie ma paski i jakie są metki/pieczątki.
PS.
To jest ten z Allegro za 5 zł?
Ten plecak wygrzebałem u siebie w domu na strychu. Metek żadnych nie ma, pieczątki zapewne były ale plecak był użytkowany i wielokrotnie prany, mimo to materiał w dobrym stanie. Moja ciotka niegdyś handlowała rosyjskimi mundurami i oporządzeniem i od niej właśnie go mam. Poszperałem trochę w necie i o to jest fota z epoki
mój taki sam jest tylko paski zamiast skórzane są z tworzywa co zresztą widać na poprzednich zdjęciach
Niedawno na Alle był taki plecak właśnie z paskami z tworzywa i przypuszczam że chyba z tego powodu poszedł tylko za 5zł gdyż inne prawie identyczne z paskami materiałowymi lub skórzanymi osiągają średnio cenę ok.20-30zl - stad było moje pytanie.
Przeglądam internet, patrze za tymi SMK i Gorodami i nijak nie widzę niczego co by przypominało to co mają tamci dwaj. We wszystkich powyższych wzorach jest bardzo dużo bardzo ciemnych plam podczas gdy na zdjęciu jest kilka ciemnych plamek i dominują jasne odcienie szarości.
Nie obiło się komuś o monitor jakieś zdjęcie dokładnie tego wzoru?
Przypominają polskiego plamiaka. Kiedyś ktoś mi mówił, że Specnaz używa plamiaka i być może trafił na to samo zdjęcie. Nie sądzę, żeby to był nasz kamuflaż. Choć z drugiej strony Rosjanie tyle skopiowali, że mogli nawet użyć naszego (który w sumie jest jakoś tam podobny do flecktarna, który w Rosji lubią).
Do przypinania "syberyjskiej" osłony na brodę i twarz (coś jak w czapce "chemiczce", tylko futrzane jak uszanka). Generalnie widziałem to tylko na zdjęciach, aczkolwiek chętnie kupiłbym taką nakładkę.
Jest tyle nienazwanych ("oficjalnie") i nieopisanych kamuflaży, że nie sposób odpowiedzieć dokładnie na twoje pytanie. Jedyne co można napisać to "jest to kamuflaż pustynny".
panowie pytanie
strona niemiecka i na niej taka kamizelka opisana jako rosyjska
The “ ALFA – PALS-MOLLE ” – tactical vest was designed for the Center of Special Operations of the Russian Federal Security Service - FSB, as well as for the anti-terror special operations teams of Russian ministry of internal affairs – MVD.
zrzynka z tasmaniana czy niemców po prostu poniosła fantazja w opisie ?
(tym mocniej mnie interesuje że dokładnie taki chest tasmaniana mam ale mi nie pasuje jakoś do rosysjkiego munduru ;-) a to rozwiązywałoby sprawę trochę ;-) )