Autor cytatu: xxxFENCExxxA ja mam zestaw w kamo splinter a krój taki jak pietrucha z wielkim sciaganym kapturem.
Ooo..to cyknij jakies fotki,bo takiego rozwiazania nie widzialem...
Mam kombinezon w " plamiaku" ,ten slynny z czerwonym zamkiem,oraz tez planiak ale szyty przez zolnierzy ze spadochronow transportowych ,ktory jest jakby bardziej slomiany,ale takiego jak ty mowisz nigdy nigdzie nie widzialem
Wlep cos z rodzinnego albumu,prosze
Kałach na 7,62 x 54 - czeczeńska samoróbka, żaden konkret do tego wygląda jak by mogło w każdym momencie eksplodować w twarz strzelca.
Temat już się pojawiał kilkakrotnie, tutaj masz zbiór wszystkiego w tym temacie: http://rusmil.net/forum/discussion/1676/bron-czeczenskiej-produkcji/
Oba hełmy mają kilka zasadniczych różnic. Po pierwsze Ałtyn ma czarne, chyba gumowane mocowanie wizjera w przyłbicy (wiem, wiem przyłbica od Ałtyna pasuje do K6-3 i na odwrót) zaś K6-3 ma troszkę węższy i bardziej wypukły wizjer z mocowaniem albo czarnym plastikowym albo pomalowanym na kolor zgodny z przyłbicą , Ałtyn ma gumę na krawędziach, a K6-3 ma na nich jakby pomalowany bandaż zalepiony żywicą :D Kolejną różnicą jest brak komunikacji w K6-3, pojawia się ona dopiero w hełmach Ryś (czyli w okolicach 2007 roku). Różnią się też minimalnie skorupą (K6-3 jest chyba troszkę większe).
Na zdjęciach od góry 2 (po lewej),3,4,5,6,7,9 masz Ałtyny :)
Przy czym na zdjęciach 6,7 masz jeszcze dodatkowo niemieckie TIGi :)
Co więcej na zdjęciu nr. 10 są tylko oryginalne niemieckie TIGi, bowiem jest ono z lat 70tych :D
Nawet te kamizele (a raczej osłony, bowiem nie mają tyłu) są produkcji TIGa, to jest jedno z pierwszych zdjęć Alfy z tytanowym opancerzeniem :)
Właśnie chodzi mi o K6-3 bo Ałtyn,TIG to wiadomo -FSB i koniec kropka. Ale K6-3 były na pewno w użyciu także przez MWD.
To będę miał to na uwadze , teraz już szybciej rozpoznać który to który :P Widziałem więc tych k6-3 sporo ale na teraźniejszych zdjęciach :) Choć pewnie większość to RYŚ-T
Tak to TTsKO dokładnie aby nie zaogniać tematu nomenklatury Butana :)
Jest wiele zdjęć gdzie kolekcjonerzy przedstawiają tzw. pink TTsKO bardzo sprany i gdzie różowy spiera się prawie do zera i wychodzi właśnie taki praktycznie dwukolorowy jak na tym zdjęciu. Podobno dotyczy to partii mundurów szytych na Ukrainie. http://www.abload.de/img/ukrainebutansummerlrbs.jpg
Podczas puczu (a fotka jest chyba stamtąd) wiele jednostek WW, MWD, KGB miało TTsKO właśnie w różowym odcieniu
i to pewnie jeden z egzemplarzy.