kamizela som-pht-32 wydra jest robiona do dzisiaj w roznych wersjach rozwojowych, w tym z ich patentem zastepujacym molle. nazywa sie "wydra" ale z czeczenska wydra robiona w SMK nie ma nic wspolnego.
Może za duże rozmiary mają :)
Moją uwagę przykuło coś innego - gość ustawiony centralnie na środku ma oporządzenie z szelkami i karabińczykami.
Albo podróba SSO (i wtedy już z gorkami nic nie wiadomo :D) albo prawdziwy old school.
Mamy rok 2014 , a jeszcze pod koniec 2013 widziałem ludzi biegających w Sbrujach-Partizan więc jak najbardziej może to być stare oporządzenie od SSO :P
Nikt Ci nie wytknął braku racji, pokazaliśmy Ci tylko, że zjawisko jest złożone i że niektóre jednostki noszą sprzęt 10-letni, a niektóre mają nowoczesny, świeżo zza oceanu :)
Dodam, że na zdjęciu nie widzę nic co by pozwoliło umiejscowić go w czasie i przestrzeni.
Równie dobrze to może być fanaberia użytkownika, który użył 2 karabińczyków od ALICE, bo można.
@Husar - po przyjrzeniu się, stwierdzam że panowie na zdjęciach mają przyduże te gorki, szczególnie osoba na lewo od gościa z karabińczykami. I zdjęcie robione latem, więc pewnie wiele pod gorkami nie noszą.
Przypadkiem ponownie trafiłem na to zdjęcie w swoich zbiorach. Jest z co najmniej 2006 roku (data z EXIF). Jeśli się nie mylę to na zdjęciu jest MWD Witiaź.
Poprzedni na ebay za ponad 2k PLN w przeliczeniu "poszedł"
Na allegro też już są.
Nie ma pewności, że to radzieckie oryginały - ponoć Czesi robili, a teraz również Chińczycy.
Radziecki miał charakterystyczny spust, którego tu nie widzę, generalnie zalecam ostrożność.